El diputat d'Urbanisme coneix la complexitat territorial de Montcada i Reixac

Divendres, 9 de març de 2018 a les 00:00

Josep Ramon Mut ha visitat els barris sense consolidar de la ciutat per tal d'establir marcs de col·laboració amb l'Ajuntament en matèria urbanística.

L'Ajuntament de Montcada i Reixac ha convidat aquesta setmana al diputat d'Urbanisme i Habitatge de la Diputació de Barcelona, Josep Ramon Mut, a una visita per tal que conegui la realitat urbanística de la ciutat així com les seves diferents problemàtiques territorials, especialment les urbanitzacions amb dèficits. Acompanyat del president de l'Àrea Territorial, Jordi Sánchez, Mut va visitar el Bosc d'en Vilaró, la zona 21, Reixac i Vallençana baixa, barris sense serveis, amb carrers sense asfaltar, sense clavegueram, il·luminació i amb edificacions fora de llei, entre d'altres situacions. "Volem generar complicitats amb administracions que puguin col·laborar amb nosaltres en la consolidació d'aquests sectors i establir marcs de cooperació", ha explicat Sánchez. L'edil ha avançat que la intenció del consistori és afegir-se a un programa de la Diputació adreçat a urbanitzacions amb dèficit. 

En el procés de desenvolupament i consolidació de planejament, la zona on s'han produït més avenços és l'Estany de Gallecs, on "hem trobat una AV organitzada, conscient dels costos d'urbanització que han d'assumir i gràcies a això estem avançant en la gestió amb la reparcel·lació i la urbanització", ha indicat l'edil. A Vallençana baixa s'ha aprovat un pla de millora del sector i l'objectiu és continuar amb Can Pomada i Reixac i revisar i corregir la situació de la zona 21. "No aconseguirem realitzar en un mandat el que no s'ha fet en 20 anys de bonança econòmica, però cal consolidar aquests barris, amb la participació i implicació veïnal i amb el suport supramunicipal, la Diputació també ens ha d'ajudar", ha dit Sánchez.

Darrera actualització: 09.03.2018 | 11:02