Satisfacció municipal per l’anunci de l’autorització de la despesa per al soterrament de l’R2 a Montcada i Reixac

Divendres, 25 de novembre de 2022 a les 13:00

El Consell de Ministres aprovarà el proper dimarts, 29 de novembre, l’autorització de l’aprovació de la despesa del projecte del soterrament de l’R2, pas previ per a la licitació de les obres.

L’alcaldessa, Laura Campos, ha mostrat la seva satisfacció per la notícia i ha felicitat a la Plataforma Tracte Just Soterrament Total i a la ciutadania per la feina realitzada i la constància durant tots aquests anys. Campos ha valorat positivament la notícia de l’autorització de la despesa per part del Govern central, que permetrà la licitació de les obres. Aquesta ha estat una llarga reivindicació històrica de l’Ajuntament de Montcada i Reixac i de la ciutadania al llarg de 40 anys, que ha deixat 176 víctimes.


La licitació, que havia estat interrompuda en abril per la presentació d’un recurs administratiu, ha hagut d’actualitzar els preus de les primeres matèries, que passarà de 465 miilons d'eruos a 511, un 10% més. 


La previsió del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana és que les obres durin 72 mesos. El soterrament de la línia Barcelona-Granollers-Girona permetrà al cohesió social i territorial del municipi i l’eliminació de dos passos a nivell al centre de Montcada i Reixac- L’actuació també comportarà la construcció d’un tunel de més de 4 quilòmetres, que allotjara tres vies i d’una nova estació soterrada.
 

Darrera actualització: 26.11.2022 | 00:35