El calendari municipal 2022 immortalitza els espais que estan esquarterats per les vies del tren de la línia R2

Divendres, 17 de desembre de 2021 a les 11:00

L’almanac es pot obtenir de forma gratuïta a l’Ajuntament, la Casa de la Vila, el Kursaal i l’Auditori Municipal fins esgostar les 3.500 unitats que ha editat el consistori.

  • El calendari té com a protagonistes les fotografies realitzades per socis de l’Afotmir d’alguns dels espais que desapareixeran quan es faci el soterrament.
  • Està previst que el 23 de desembre s’aprovin, de manera definitiva, els Pressupostos Generals de l’Estat que incorporen la partida econòmica completa del projecte.
     


El calendari municipal 2022, que edita l'Ajuntament, ja és al carrer i es pot obtenir a l’edifici del consistori (Avinguda de la Unitat, 6), la Casa de la Vila (Major, 32), l’Espai Cultural Kursaal (Masia, 39) i l’Auditori Municipal (plaça de l’Església, 12), en l’horari habitual d’atenció al públic i fins esgotar les 3.500 unitats que s’han fet. L’almanac es va presentar ahir dijous, 16 de desembre, a la Sala Institucional de la Casa de la Vila, que es va omplir. L’almanac té com a protagonistes les fotografies realitzades per socis de l’Agrupació Fotogràfica de Montcada i Reixac (Afotmir) d’alguns dels espais que estan esquarterats per la vies del tren de la línia R2 i que deixaran de formar part del paisatge montcadenc quan es realitzi el soterrament.

L’alcaldessa de Montcada i Reixac, Laura Campos, va aprofitar aquesta presentació per explicar l’estat actual del soterrament de l’R2. Si no hi ha cap entrebanc d’última hora, els Pressupostos Generals de l’Estat que incorporen la partida econòmica completa d’aquest projecte s’aprovaran definitivament el proper 23 de desembre. Posteriorment, el Consell de Ministres haurà de donar, abans de final d’any o al mes de gener, el seu vistiplau, com a pas previ a la licitació de les obres que permetran, segons va explicar Campos, que l’execució dels treballs comenci a finals del 2022: “Han estat molts anys d’incompliments sistemàtics per part de l’Estat i és normal que molta gent encara no s’ho acabi de creure, però us podem assegurar que un cop s’hagin aprovat els pressupostos, s’iniciarà una maquinària que no tindrà marxa enrere”. L’alcaldessa va agrair la col·laboració, un any més, de l’Afotmir en l’elaboració d’un almanac, que va qualificar com un “veritable document històric” ja que mostra tot l’entorn de la línia R2 que desapareixerà després del soterrament. “Hem volgut immortalitzar la Montcada d’avui per no oblidar-la i que aquestes imatges perdurin en el temps, formant part de la nostra memòria col·lectiva. Així, les futures generacions que gaudiran d’un municipi amb les vies soterrades sabran que la seva ciutat és fruit de la lluita i la reivindicació de tot un poble durant més de 40 anys. No oblidem la ciutat que vam ser per entendre la ciutat que serem”, va dir l’edil.

Óscar Barcons va exercir la presentació de l’Afotmir davant l’absència del seu president, Cosme Oriol, per motius personals. Barcons va agrair als cinc socis de l’entitat –Antonio Bermejo, Manuel Gallart, Daniel Góngora, Josep Maria González i Pere Pedrero– que s’han encarregat de fer les fotografies d’un calendari que, segons les seves paraules, constitueix “un document gràfic històric”. El representant de l’Afotmir va acceptar la proposta de l’alcaldessa de fer, un cop s’hagin acabat les obres del soterrament d’aquí set anys, un altre calendari amb les fotografies dels espais que apareixen a l’almanac 2022 per poder fer una comparació entre l’abans i el després.

El calendari municipal incorpora les activitats de ciutat que tenen lloc a Montcada i Reixac, la commemoració d'efemèrides amb repercussió local, la Festa Major de la ciutat i la dels barris i els dies festius, locals i nacionals.

Darrera actualització: 17.12.2021 | 11:47