COMENÇA

Logo Comença

Amb l'execució del soterrament de l'R2 s'inicia una nova etapa per a Montcada i Reixac plena d'oportunitats on tot comença. Precisament ‘Comença’ és el lema de la nova acció informativa a la via pública.

La campanya ‘Comença’ es pot veure als elements de mobiliari urbà del municipi, així com en anuncis de La Veu de Montcada i Reixac.

Comença una nova ciutat, cohesionada, amb nous espais de passeig, culturals, comercials... en definitiva, una ciutat amb futur i plena d’oportunitats

#començamontcadaireixac

UNA REIVINDICACIÓ HISTÒRICA

Després de més de 30 anys de reivindicacions per part de l’Ajuntament i la ciutadania de Montcada i Reixac, per fi  el Consell de Ministres ha aprovat l'autorització per a la despesa del projecte del soterrament de l'R2 al seu pas pel municipi. El Govern central destina 621 milions d’euros per al soterrament i la nova estació de Montcada i Reixac, amb consignació pressupostària completa i anual recollida als Pressupostos Generals de l'Estat. Durant més de dècades, Montcada i Reixac ha exigit el soterrament d’unes vies de tren que, més enllà de dividir i  fracturar la ciutat i, ha segat la vida de 179 persones.

Gràcies a la feina conjunta realitzada per consistori, representants polítics, la plataforma Tracte Just Soterrament Total i ciutadania i a la constància durant anys, finalment, el soterrament serà una realitat i ja no hi ha punt de retorn. L’actuació que permetrà el soterrament més de 5 quilòmetres de vies al municipi i cohesionar el municipi territorial i socialment. A més, el soterrament implica una millora de les infraestructures ferroviàries metropolitanes i de Catalunya.

#adeuvies #benvingutsoterrament

JORNADES 2023
A VISTA D'OCELL
NOTÍCIES
 • Vies de l'R2
  26 Setembre 2023

  Satisfacció municipal per l’adjudicació del soterrament de l'R2 a Montcada i Reixac

  El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana ha adjudicat les obres del soterrament de l’R2 al seu pas per Montcada i Reixac i la construcció d’una nova estació per un import de 540 milions d’euros. El Consell d’Administració d’Adif ha aprovat avui aquesta adjudicació i també la remodelació de l’estació de Montcada Bifurcació per un import de 30,2 milions d’euros.

 • Reunió a l'Ajuntament dels integrants de la Taula del soterrament
  19 Juliol 2023

  Compromís de continuïtat de la Taula del soterrament

  L’equip de govern ha refermat el seu compromís de continuar treballant amb els integrants de la Taula del soterrament per fer el seguiment de l’actuació de l’R2 i d’ampliar les línies de treball amb el futur desdoblament de l’R3. Durant la trobada també s’ha informat a la comissió del contingut de la visita de la setmana passada de la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana.

 • La ministra de Transports, Raquel Sánchez; i l'alcalde de Montcada i Reixac, Bartolo Egea, a la taula presidencial de la Casa de la Vila, atenent els mitjans de comunicació
  14 Juliol 2023

  La ministra Sánchez anuncia a Montcada i Reixac la licitació d’un estudi informatiu per al desdoblament de l’R3

  La titular de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana s’ha reunit amb el govern municipal i la Plataforma i ha confirmat que en breu s’anunciarà l’adjudicació del projecte de soterrament de l’R2.

 • L'alcaldessa i els representants municipals durant l'acte d'homenatge a la víctima 179 del tren
  21 Abril 2023

  L’alcaldessa exigeix màxima celeritat en l’adjudicació de les obres del soterrament per acabar amb el degoteig de víctimes mortals al tren

  Aquest divendres, 21 d’abril, ha tingut lloc l’homenatge al veí de Montcada i Reixac que va morir ahir a les vies, a l’alçada del pas a nivell del carrer Bogatell.

 • Ambulància i Policia Local al lloc de l'atropellament
  20 Abril 2023

  Nou atropellament mortal a la línia R2

  L’Ajuntament de Montcada i Reixac i la Plataforma Tracte Just Soterrament Total han convocat un minut de silenci per a demà, a les 12h, a la Cruïlla del soterrament per recordar la darrera víctima del tren a les vies al municipi. Amb aquesta ja són 179 les persones que han perdut la vida a les vies a Montcada i Reixac.

Més notícies (Hemeroteca)
ALS MITJANS

VILAWEB

179 morts en 400 metres de via: el degoteig de víctimes a Montcada i Reixac no s’atura

324

Mor un home atropellat pel tren a Montcada i Reixac, la víctima 179 en aquestes vies

EL ESPAÑOL

El punto negro de Montcada: ya son 179 personas arrolladas por el tren

NACIÓ DIGITAL

Mor un home atropellat per un tren a Montcada i ReixaC

EL PERIÓDICO

Atropello mortal en un paso a nivel ferroviario de Montcada i Reixac

LA VEU

Atropellament mortal al pas a nivell de l’R2 del carrer Bogatell

REVISTA DEL VALLÈS

Nuevo atropello mortal en Montcada en la R2

DIARI DE SABADELL

Mor un home atropellat pel tren al pas a nivell de Montcada i Reixac

CLM24

Muere una persona tras ser arrollada por un tren al cruzar en un paso a nivel

EL PERIÓDICO

Montcada i Reixac: el soterramiento del tren durará 72 meses

VÍDEOS
PUBLICACIONS