Constituïda la Comissió tècnica per a la diagnosi del barraquisme a la llera del riu Besòs

Dimarts, 24 de maig de 2022 a les 00:00

La Comissió tècnica per a la diagnosi del barraquisme a la llera del riu Besòs es va constituir ahir amb l’objectiu d’analitzar des de diferents vessants la situació de les barraques ubicades a Montcada i Reixac.

El Govern de la Generalitat va crear ahir la Comissió tècnica que s’encarregarà d’analitzar des de diferents vessants la situació de les barraques ubicades en aquesta zona de l’àrea metropolitana. En aquest organisme participen l’Ajuntament de Montcada i Reixac, diverses conselleries de la Generalitat de Catalunya, el Consorci del Besòs, l'Àrea Metropolitana de Barcelona i la Diputació de Barcelona. El grup de treball per a la diagnosi del barraquisme estarà presidida pel delegat del Govern a Barcelona, Toni Morral, encarregat de coordinar el projecte, i  comptarà amb la participació dels departaments de la Generalitat de Drets Socials, Acció Climàtica, Salut, Presidència, Educació, Empresa i Treball, Igualtat, Interior, i Vicepresidència i Polítiques Digitals i Territori.

L’alcaldessa de Montcada i Reixac, Laura Campos, va agrair la creació d’aquesta Comissió tècnica i va afirmar que és “un repte molt gran i molt valent perquè en aquesta zona al voltant del riu Besòs s’hi concentren 500 barraques amb singularitats molt diferents”. Per la seva banda, la consellera de Drets Socials, Violant Cervera, va destacar que “cal fer un estudi real de la situació per poder definir els plans d’actuació que s’hauran de posar en marxa amb els diferents departaments amb competències en el tema” i va posar en valor que es faci des de la proximitat al territori.

La Comissió tècnica constituïda haurà d’impulsar les següents línies de treball com recopilar informes sobre la situació actual, aportant antecedents i context amb informes elaborats per entitats o administracions; topografiar la zona, delimitant l’àmbit d’actuació a la llera del rei Besòs i elaborant un plànol de les barraques i la seva categorització; i explorar la singularitat de la situació, comptant les activitats que s’hi realitzen i realitzant un cens de persones que hi viuen.

La Comissió tècnica per a la diagnosi del barraquisme a la llera del riu Besòs es va constituir ahir després de l’Acord de Govern aprovat el passat 29 de març, amb el qual la Generalitat es va comprometre a treballar per fer front a aquesta problemàtica amb l’elaboració de programes concrets.  

 

 

 

 

 

Darrera actualització: 24.05.2022 | 14:02