La Petita Montcada, la història de la ciutat narrada a la infància

Dijous, 21 d'abril de 2022 a les 00:00

El llibre, editat per l’Ajuntament, l'ha escrit David Fontanals i les il·lustracions han anat a càrrec de Javi García. El volum es podrà comprar a la Fira de Sant Jordi del pròxim 23 d’abril.

L’Ajuntament de Montcada i Reixac ha editat La Petita Montcada, un llibre que relata la història del municipi a la infància per mitjà del relat de 17 espais emblemàtics de la ciutat que avui dia són visibles i accessibles per a la ciutadania. El volum l’ha escrit David Fontanals i l’ha il·lustrat Javi García i s’ha presentat públicament aquest dijous, 21 d’abril, a l’Auditori Municipal. El llibre es posarà a la venda a la parada de la Regidoria de Cultura i Patrimoni de la Fira de Sant Jordi del pròxim dissabte, 23 d’abril, al preu de 15 euros. També es podrà adquirir a l'Auditori Municipal (pl. Església, 12) i a la Regidoria de Cultura i Patrimoni, a la Casa de la Vila (Major, 32).

Llibres com La Petita Montcada permeten que les actuals generacions d’infants i joves coneguin millor la realitat de la ciutat’, ha explicat a la presentació l’alcaldessa, Laura Campos. L’edil ha indicat que un dels objectius d’aquest tipus de publicacions és ‘refermar la identitat de Montcada i Reixac i el sentiment de pertinença a la ciutat i posar en valor el patrimoni cultural i natural i la història del municipi’. La regidora de Cultura i Patrimoni, M. Rosa Borràs, ha destacat la originalitat de la publicació, amb la recreació d'‘indrets i personatges que identificareu fàcil i d’altres aspectes desconeguts’.

Per mitjà de la descripció de 17 espais identificatius de tots els barris de la ciutat, La Petita Montcada mostra com ha crescut el municipi i esdevé una eina per passejar i descobrir el municipi, amb un relat i amb il·lustracions amb les quals la infància se senti identificada.

Darrera actualització: 22.04.2022 | 12:52