La Policia Local celebra enguany el 75è aniversari

Dimecres, 16 de febrer de 2022 a les 14:00

Aquest 2022 la Policia Local de Montcada i Reixac compleix els 75 anys de la seva creació. Per celebrar-ho el cos policial ha presentat un logotipus commemoratiu i les diferents activitats previstes per celebrar l’efemèride durant tot l’any.

La Policia Local ha presentat aquest matí el logotipus del 75è aniversari que lluirà la façana de les instal·lacions policials ubicades al polígon de la Ferreria i a tots els vehicles policials durant aquest any. L’acte ha comptat amb l’assistència del regidor de Policia Local, Oriol Serratusell, i del cap del departament, José Manuel Martín, que han avançat el programa d’activitats previstes per a la commemoració i que ja es van iniciar amb l’edició d’un calendari amb imatges de diferents actuacions del cos policial, del qual s’han fet 1.500 exemplars que es pot recollir a les instal·lacions de la  Policia Local (c Progrés, 29) fins a final d’existències.

“Avui donem el tret de sortida a la celebració dels 75 anys d’un cos pel qual l’actual govern municipal ha fet una clara aposta de modernització, amb l’ampliació de la plantilla i la dotació de més recursos perquè sigui una policia de proximitat”, ha explicat el regidor del departament, Oriol Serratusell. El cos policial es va crear l’any 1947 amb el nom inicial de Guàrdia Urbana fins als anys 90 que passa a anomenar-se Policia Local.

Per la seva banda, el cap de la Policia Local, José Manuel Martín, ha afirmat que “per a nosaltres es tracta d’una commemoració molt especial perquè no hi ha molts cossos d’agents de policies locals amb tanta antiguitat” i ha afegit que “per a mi és un orgull estar al front del departament ara que estem en procés de reorganització i modernització; a més, compto amb un gran equip de professionals”.

El cap del cos policial ha avançat que durant l’any es convocarà un concurs fotogràfic, es realitzaran xerrades i exhibicions de gossos policials a les escoles i un acte de reconeixement intern per als agents que hagin pres part en serveis destacats. La celebració culminarà amb la jornada de portes obertes prevista a final de setembre, que inclourà activitats lúdiques i exhibicions amb la participació d’altres cossos de seguretat i d’emergències.

Darrera actualització: 17.02.2022 | 08:45