La Policia Local ret homenatge a la ciutadania per la seva responsabilitat durant la pandèmia

Dissabte, 1 d'octubre de 2022 a les 18:00

Ho ha fet inaugurant una placa commemorativa durant la jornada de celebració del 75è aniversari del cos local, on hi ha participat centenars de persones.

Una placa davant la comissaria de la Policia Local ret homenatge a la ciutadania per la seva responsabilitat durant la pandèmia de la Covid-19. D’aquesta manera, el cos local ha volgut agrair els veïns i veïnes de Montcada i Reixac pel seu comportament durant els mesos de restriccions, una situació que va trasbalsar la policia com ho va fer amb la resta d’agents socials.

La placa s’ha descobert aquest dissabte, 1 d’octubre, durant la celebració de l’acte central del 75è aniversari de la Policia Local de Montcada i Reixac, que ha reunit centenars de persones a l’entorn de la comissaria, situada al polígon la Ferreria. La festa ha comptat amb una desena de propostes com visites guiades i un escape room pels quals han passat al voltant de 150 persones.

També hi ha hagut una mostra de vehicles dels cossos de seguretat als quals el públic hi podia pujar, una exhibició de gossos que treballen amb la policia en la detecció d’estupefaents i diners, tallers infantils –un dels quals ha anat a càrrec d’ONCE Catalunya–, una mostra de l’associació de ràdiocontrol de Montcada i Reixac i una demostració de rescat després d’un accident de trànsit, a càrrec dels Bombers i el Servei d’Emergència de Catalunya. A partir d’avui també es podrà veure un mural a la paret de l’accés a la comissaria, elaborat pel grafiter Follet.

Agraïment després de la pandèmia
No em cansaré mai d’agrair als agents que en aquells dies tan durs i traumàtics van anteposar el seu sentit de servei públic per damunt de la seva seguretat i de la seva salut’, ha expressat l’alcaldessa, Laura Campos, durant la seva intervenció. L’edil ha destacat la importància de comptar amb un cos de seguretat modern i amb suficients efectius, donat que ‘un dels temes que  més amoïna a la ciutadania és la seguretat; la nostra policia ens ajuda a viure millor, a desenvolupar la nostra vida en un entorn de respecte als nostres valors i als nostres drets’.

El regidor de Seguretat Ciutadana, Oriol Serratusell, ha destacat l’evolució del cos local durant tots aquests anys, ‘tenint avui dia un servei modern i adaptat a les necessitats actuals’. Les unitats de proximitat, de medi ambient, de trànsit i online són algunes de les fites destacades del procés de modernització del cos local. El sotsinspector en cap de la Policia Local, José Manuel Martín, ha aprofitat la seva intervenció per agrair al seu equip, a la resta de cossos de seguretat i a la ciutadania el seu esforç durant la pandèmia. ‘Durant tots aquests anys la Policia Local ha hagut de superar molts desafiaments, però cap d’ells comparable a la pandèmia’, ha dit el responsable de la Policia Local de Montcada i Reixac.

Darrera actualització: 01.10.2022 | 18:19