El Ple aprova la sol·licitud per declarar el municipi com a zona d'emergència greu pels aiguats del desembre

Divendres, 15 de gener de 2021 a les 19:00

Aquest tràmit és necessari per tal d'optar als ajuts que l'Estat concedeix en aquest tipus de casos, per pal·liar el cost dels danys provocats per les intenses pluges.

El Ple de l'Ajuntament de Montcada i Reixac ha aprovat per Ple extraordinari aquest divendres, 15 de desembre, la sol·licitud de declaració d'emergència greu de protecció civil per al municipi. Es tracta d'un tràmit necessari per tal d'optar a ajuts del govern central per pal·liar els efectes dels aiguats del 18 de desembre passat, que va provocar nombrosos desperfectes a la ciutat, tant a l'àmbit públic com al privat, amb danys a carrers, aparcaments, botigues, empreses, polígons industrials i domicilis, fins al punt que 5 llars es van haver de desallotjar temporalment a causa dels desperfectes causats per la pluja. Els aiguats van causar importants inundacions, especialment als barris de Terra Nostra, Mas Rampinyo, Montcada Nova i Pla d'en Coll, així com als polígons industrials Foinvasa, Molí d'en Bisbe i Can Tapioles.

'Davant la quantitat de danys causats pels aiguats, sol·licitem la declaració d'emergència greu de protecció civil, perquè en el cas que l'Estat l'acceptés, podríem optar a compensacions econòmiques, tant l'administració local com particulars', ha explicat l'alcaldessa, Laura Campos. L'edil ha reconegut que 'és molt difícil que ens ho concedeixin, però tenim l'obligació i la responsabilitat de demanar-ho' i ha avançat que dilluns, 18 de gener, mantindrà una reunió amb altres alcaldies i representants de la Generalitat per tal de demanar el suport del govern català.

El govern municipal ha elaborat un document que recull els costos que ha suposat per a l'Ajuntament solventar els problemes a la via pública i equipaments, així com l'allotjament de les quatre famílies que temporalment van haver de marxar del seu habitatge per les inundacions. 'El cost per arranjar els danys a la via pública, de neteja i de reallotjament i ajuts a les famílies afectades és de prop de 200.000 euros', ha apuntat el president del l'Àrea Econòmica, Gerard Garrido.

El Servei Meteorològic de Catalunya ha xifrat en més de 40 ml/h la quantitat d'aigua que va caure a Montcada i Reixac el 18 de desembre, un episodi de pluges intenses insòlit. Durant 72 hores, diferents serveis municipals, la Policia Local, la Brigada, les empreses de neteja viària, Bombers, voluntariat de l'ADF i Protecció Civil –de Montcada i Reixac i d'altres poblacions que hi van venir per donar suport– van treballar intensament per tal de restablir la normalitat.

Darrera actualització: 19.01.2021 | 14:14