La Taula LGTBI local es presentarà oficialment en el marc de la celebració del Dia de l'Alliberament 2021

Dimarts, 15 de juny de 2021 a les 14:00

La primera activitat del programa commemoratiu és aquest dimecres, 16 de juny (19 h), al Centre Cívic Can Cuiàs, amb una xerrada sobre la història del moviment LGTBI, amb el Casal Lambda.

  • El dia oficial de l'efemèride, el 28 de juny, hi haurà un acte festiu a la plaça de l'Església, on es convida la ciutadania que es faci una fotografia a un fotocol i s'emporti una bossa commemorativa.
     
  • La presentació de la Taula LGTBI de Montcada i Reixac serà l'1 de juliol al vespre i també es projectarà la pel·lícula Pride.
     
  • L'Espai Jove Can Tauler i les biblioteques participen en el programa amb un concert i una exposició sobre notícies falses sobre el col·lectiu LGTBI, respectivament.

L’Ajuntament de Montcada i Reixac comença aquest dimecres, 16 de juny, les activitats amb motiu del Dia de l’Alliberament LGTBI 2021, amb una xerrada al Centre Cívic Can Cuiàs (Geranis, sn), a les 19 h. L’acte anirà a càrrec del Casal Lambda, que parlarà sobre la història del moviment LGTBIQ+, el marc legislatiu del col·lectiu així com la importància del Dia de l’Orgull. Per assistir a la xerrada cal inscripció prèvia, al telèfon 935 758 705 o bé, al correu electrònic centreciviccancuias@montcada.org. El Casal Lambda és un centre sense ànim de lucre que funciona des del 1976 i que té com a objectiu la normalització del col·lectiu, oferint espais de trobada i orientació i un centre d’informació i documentació sobre sexualitat adreçat a professionals.

El dia oficial de l’efemèride, el 28 de juny, es farà l’acció ‘Montcada amb la diversitat sexual, afectiva i de gènere’, a la plaça de l’Església (18 h), amb un fotocol perquè tothom qui vulgui es faci una fotografia i la pengi a les xarxes socials, mencionant @igualtatmir. L’acte l’amenitzarà el grup Poker de Iaies.

Presentació de la Taula LGTBI
L’Espai Jove Can Tauler acollirà l’1 de juliol (19 h) un concert a càrrec del duet Al cuadrado, format per les montcadenques Ania i Andrea i una Jam sessions. L’endemà, dia 2, tindrà lloc la presentació de la Taula LGTBI la lectura d’un manifest, a la plaça de l’Església (21.30h). L’acte també incloure la projecció del film Pride, dirigida per Matthew Warchus, al 2014. La pel·lícula, basada en fets reals, presenta la història d’un un grup d’activistes LGTBIQ+ que decideix donar suport a les vagues mineres de 1984 al Regne Unit. D’altra banda, la Biblioteca Elisenda realitzarà una exposició sobre les notícies falses al voltant del col·lectiu LGTBIQ+, que es podra veure del 25 de juny al 23 de juliol.

Valoració de la regidora
La regidora d’Igualtat, Feministes i LGTBI, Jessica Segovia, s’ha mostrat satisfeta perquè Montcada i Reixac recuperi els actes presencials amb motiu d’aquesta efemèride, ja que l’any passat, a causa de la pandèmia, el Dia de l’Alliberament es va fer de forma virtual. ‘Hem proposat actes diversos, de caire divulgatiu, com la xerrada del Casal Lambda; d’altres més festius, com el que es farà a la plaça de l’Església, amb l’objectiu de reivindicar d’una manera lúdica i amena els drets de les persones LGTBI’, ha indicat l’edil.

Segovia ha expressat que ‘reivindiquem de forma festiva poder estimar lliurement i que cadascú sigui com vulgui, volem mostrar que l’Ajuntament està amb les persones LGTBI, que lluitem pels seus drets per tal d’aconseguir que Montcada i Reixac estigui lliure d’lgtbifòbies’. L’edil ha destacat la constitució de la Taula local LGTBI, ‘després de diversos intents, es presenta la taula, un grup de gent diversa que treballarà per reivindicar drets de les persones LGTBI’.

Darrera actualització: 16.06.2021 | 08:57