El Ple aprova protegir La Ponderosa d’accions especulatives

Dilluns, 2 de desembre de 2019 a les 00:00

Tots els grups van votar a favor una moció impulsada per l’Associació de Veïns de Can Sant Joan i la Taula Comunitària del Rec Comtal.

El darrer Ple municipal, celebrat el passat dijous 28 de novembre, va donar llum verda a una moció per salvar l’horta de La Ponderosa de l’especulació immobiliària. La defensa de la moció la va dur a terme el veí Antonio Alcántara en representació de l’Associació de Veïns de Can Sant Joan i de la Taula Comunitària del Rec Comtal, que va demanar a l’Ajuntament que blindi el sòl agrícola de la zona i que es comprometi a evitar cap mena de construcció que destrueixi o modifiqui l’entorn, així com que promogui la sobirania alimentària i dediqui l’espai a formar professionalment a joves dels barris del voltant en l’àmbit de l’agroecologia.

Alcántara va destacar que el Rec Comtal "és un patrimoni viu que uneix els barris de Can Sant Joan, Montcada, Vallbona i Barcelona, on s'està duent a terme un treball de reforç comunitari per crear vincles i promoure la cohesió social de les persones i el territori". Per la seva banda, tots els grups van destacar la tasca que està fent aquest col·lectiu i que compta amb el suport de l'Ajuntament.

Aquesta moció s’ha aprovat poc després de la mort del darrer pagès que cuidava aquests horts, un fet que va generar preocupació entre els veïns davant una possible arribada de constructors. L’horta de La Ponderosa són els únics terrenys on encara es cultiven verdures regades amb l’aigua del mil·lenari Rec Comtal. Els terrenys estan situats a Vallbona i la seva permanència com a zona de cultiu encaixa amb el projecte de la Taula del Rec Comtal, d'on forma part el consistori.

Darrera actualització: 02.12.2019 | 11:52