Vuit muntatges formen part de Montcada a Escena 2019

Dilluns, 16 de setembre de 2019 a les 10:00

El Premi Dalmau com a reconeixement al món del teatre local ha recaigut enguany en l'actriu i poetessa Elisa Riera.

La 13a mostra de teatre Montcada a Escena portarà als espais escènics del municipi un total de 8 muntatges de companyies locals, entre els mesos d’octubre i desembre. La primera proposta serà el 5 d’octubre, amb un clàssic de la comèdia, ‘Pel davant i pel darrera’, del Grup Tea345, estrenada al maig amb motiu de la Festa Major de Mas Rampinyo. La funció serà el 5 d’octubre (20 h), al Teatre Municipal (Tarragona, 32). La Jove Finestra Estràbica estrenarà el 27 d’octubre (18 h) un text de creació pròpia, ‘BR1%’,  al Kursaal (Masia, 39).

El Grup Teatrada Musical presentarà el 17 de novembre (12 h) al Teatre Municipal ‘El retorn del zorro’, un espectacle d’aventures de caire familiar. El 22 de novembre, l’Aula de Teatre de l’Ajuntament oferirà al Kursaal (21 h) ‘Vidas de Tennessee’, el muntatge de peces curtes basat en l’autor Tennesse Williams que el grup va estrenar el juliol passat. El 24 de novembre (18 h), la Plataforma Creativa El Trapecio escenificarà poemes de Miguel Hernández a l’obra ‘Tres años que desafían el olvido’, a l’Auditori Municipal (plaça de l’Església, 12).

Una versió del clàssic de Lorca ‘La casa de Bernarda Alba’ és la proposta de Teatroia’t per a aquesta edició, que es veurà l’1 de desembre (18 h) al Teatre Municipal. Dèria Teatre estrenarà ‘Cartes d’amor’ el 14 de desembre (21 h) a l’Auditori Municipal, sobre una relació epistolar entre un home i una dona que es va allargar durant anys. Com és tradició, la cloenda del cicle serà el muntatge conjunt amb integrants de totes les companyies, que en aquest cas consistirà en una versió de ‘La venganza de don Mendo’, de Pedro Muñoz Seca, una paròdia dels drames romàntics del segle XIX. El preu de l’entrada de tots els espectacles és de 7 euros i es poden comprar ja a l’Auditori Municipal o bé, a www.mirteatres.cat.

La presentació de la temporada va tenir lloc ahir diumenge, 15 de setembre, al Teatre Municipal, en una festa durant la qual les companyies que hi prenen part van oferir al públic un tastet del seu muntatge. “L’afició i la vitalitat del teatre a Montcada i Reixac és admirable; la nostra ciutat ha tingut la sort que històricament ha comptat amb molts espais on fer teatre, l’esperit artístic ens ve de lluny”, va destacar l’alcaldessa, Laura Campos, qui va agrair a les companyies el seu esforç per consolidar el cicle de teatre local.

Durant l’acte es va presentar la programació d’espectacles als espais escènics de Montcada i Reixac i les novetats del cicle ‘Anem al teatre’, per al públic infantil i enguany, com a novetat, hi haurà propostes per a estudiants de l’ESO. La regidora de Cultura i Patrimoni, M. Rosa Borràs, ha destacat que es tracta d’una programació “diversa, de qualitat i per a que tothom en pugui gaudir”.

El Premi Dalmau 2019 al reconeixement local ha recaigut en l’actriu i poetessa Elisa Riera, qui va agrair el reconeixement a tota la família del teatre i va indicar que l’actuació “és com una altra vida, una manera de compartir i expressar els sentiments”. L’altre Premi Dalmau correspon al millor espectacle de la temporada anterior, triat per votació popular, que ha estat per a ‘Todas las noches de un día’, protagonitzada per Carmelo Gómez i Ana Torrent. L’acte el va dinamitzar el grup Planeta Impro, que hi va oferir un espectacle final basat en la improvisació.

Darrera actualització: 16.09.2019 | 10:05