Una seixantena de participants a la I edició dels Jocs Florals per a Persones Grans

Dijous, 9 de juny de 2022 a les 00:00

Aquest dimecres, 8 de juny, s’ha fet públic el veredicte i el lliurament de premis del certamen, en un acte que ha comptat amb el concert del grup Rumbesia.

Un total de 59 persones ha participat a la primera edició dels Jocs Florals per a Persones Grans, organitzats per l’Ajuntament, amb el suport de les associacions de gent gran del municipi, una iniciativa per fomentar l’escriptura, adreçada a persones a partir de 60 anys. El certamen s’ha dividit en dues categories, narrativa i poesia.  El veredicte i el lliurament de premis del concurs es va fer ahir dimecres, 8 de juny, al Parc Antiga Cerveseria, i va incloure el concert del grup Rumbesia, que a ritme de rumba ofereix cançons inspirades en poemes populars.

En la categoria de narrativa, hi ha participat 32 persones, 7 de les quals són de Montcada i Reixac. Els dos premis, de 250 euros cadascun, han recaigut en Angès Sellés, d’Almenar (Lleida) i Enric Casanovas, de Mataró. En aquesta categoria s’han donat dos accèssits, de 100 euros cadascun, a Joan Company, de Barcelona; i Xavier Bagés, de Reus. En la categoria de poesia, s’han presentat 27 persones –9, de Montcada i Reixac– i els premis, de 250 euros cadascun, han anat a mans de M. Antònia Trias, de Montcada i Reixac, i Glòria Gou, d’Olot. Les persones participants són nascudes a partir del 1940 i destaca la participació, a la categoria de poesia, d’una dona de 93 anys.

Els Jocs Florals han permès que us convertiu en persones creadores d’històries, de continguts i de cultura, que mostreu que sou capaces d’assumir nous reptes, ens heu demostrat que envellir no vol dir només esperar o contemplar, sinó també decidir, participar i prendre la paraula’, va dir l’alcaldessa, Laura Campos, durant la seva intervenció, acompanyada del regidor de Ciutadania i Participació Ciutadana, Juan Carlos de la Torre.

Darrera actualització: 09.06.2022 | 09:50