Reconeixement a la trajectòria teatral de Jordi Escrigas

Diumenge, 19 de desembre de 2021 a les 00:00

El montcadenc va rebre ahir el Premi Dalmau a la seva trajectòria en l'àmbit local de les arts escèniques en un acte celebrat al Teatre municipal.

El Teatre Municipal va acollir ahir el lliurament dels Premis Dalmau. El premi en reconeixement a la trajectòria artística de persones del municipi vinculades a les arts escèniques va ser per l’actor amateur Jordi Escrigas, qui va ser triat pels grups de teatre local per rebre aquest guardó. D’altra banda, el Premi Dalmau al millor espectacle de la temporada passada, triat per votació popular, va recaure en ‘Señora de rojo sobre fondo gris’, interpretada per José Sacristán. 

 


L’acte va comptar amb la participació de l’alcaldessa, Laura Campos, i la regidora de Cultura i Patrimoni, Maria Rosa Borràs, que van lliurar el premi a Jordi Escrigas i que van destacar de l’actor el seu compromís amb el teixit cultural i social del municipi i la seva gran polivalència per interpretar personatges. El montcadenc té una una prolífica carrera com actor amateur, amb la participació a més d’una trentena obres.

 


Escrigas va debutar a la dècada dels vuitanta a La Unió, participant a les tradicionals representacions d’Els Pastorets, per Nadal. Als noranta, es va vincular al grup de teatre juvenil de La Unió. Després d'un parèntesi de 10 anys, va tornar als escenaris al 2007 com a membre del grup Tea345 –vinculat també a La Unió–, amb el qual ha representat un gran nombre de comèdies. Des del 2011, ve participant en la majoria de les obres col•lectives de l'Aula de Teatre de Montcada, en el marc del cicle de teatre local Montcada a Escena. El darrer espectacle on ha intervingut ha estat ‘Mas Rampinyo, un dinar de festa major’, de Tea345, estrenada aquest 2021. Actualment, Escrigas continua vinculat a Tea345 i, des del 2017, també forma part de la companyia La Finestra Estràbica.


Després del lliurament dels Premis Dalmau 2021 va tenir lloc la representació del muntatge ‘El mirall esquerdat de Miss Marple’, a càrrec de l’Aula de Teatre. 


 

Darrera actualització: 19.12.2021 | 10:04