L’Ajuntament presenta el Pla d’Actuació Municipal 2019-2023, vertebrat en cinc grans eixos

Dimarts, 20 d'octubre de 2020 a les 12:00

El PAM recull les prioritats, actuacions i la planificació de l’activitat del govern municipal de cara el present mandat.

L’Ajuntament de Montcada i Reixac ha presentat aquest dimarts, 20 d’octubre, en roda de premsa el Pla d’Actuació Municipal (PAM) per al mandat 2019-2023, que s’estructura en cinc grans eixos temàtics d’actuació: igualtat de drets i oportunitats, cohesió urbana i espai públic, desenvolupament econòmic i ocupació de qualitat, entorn natural i transició ecològica i bon govern, e-Administració i innovació. Tots ells sumen un total de 41 objectius i més de 400 accions i indicadors de seguiment i avaluació, alguns dels quals ja s’han posat en marxa.

El PAM és el document guia que recull les prioritats, actuacions i la planificació de l’activitat del govern municipal de cara el present mandat. L’alcaldessa, Laura Campos, ha afirmat que “hem hagut d’adaptar aquest full de ruta municipal a la nova realitat que marca la COVID19” i ha afegit que “el document ens ha d’ajudar a seguir les línies d’actuació per donar solucions també a altres problemàtiques urbanístiques i a sanejar els comptes municipals”. El consistori també ha posat en marxa la web www.montcada.cat/pam, on es pot consultar tota la informació sobre el Pla.

Aquestes són algunes de les accions més destacades a l’àmbit d’igualtat de drets i oportunitats: implementació de l’estratègia d’acció social de la ciutat, millorar el model de Serveis Socials per a l’atenció a la ciutadania, fomentar una ciutat amable per la gent gran, afavorir l’acolliment i inclusió de les persones nouvingudes i consolidar Montcada i Reixac com a referent cultural i patrimonial. La presidenta de l’Àrea Social, Mar Sempere, ha explicat que “els projectes van destinats a garantir els drets bàsics, especialment per les persones més vulnerables”.

Pel que fa a l’àmbit de cohesió urbana i espai públic destaquen les accions d’adaptar la ciutat a les obres del soterrament i planificar la Montcada i Reixac del futur, millorar de les infraestructures ferroviàries, afavorir l’accés a un habitatge digne, millorar la mobilitat ciutadana per fer-la més accessible, segura i sostenible i dignificar els barris amb mancances urbanístiques. El president de l’Àrea Territorial, Jordi Sánchez, ha afirmat que “en aquest eix prioritzem lluitar per garantir el dret a l’habitatge, dignificar l’espai públic, cohesionar el territori i facilitar una mobilitat sostenible”.

Respecte al desenvolupament econòmic i ocupació de qualitat l’eix se centra a promoure l’ocupació de qualitat i facilitar l’accés a col·lectius vulnerables, impulsar i ampliar l’activitat dels polígons industrials, potenciar el desenvolupament econòmic social i sostenible, apostar pel comerç de proximitat i el turisme sostenible i defensar el teixit industrial. El president de l’Àrea Econòmica, Gerard Garrido, ha afirmat que “davant de l’actual situació en aquest eix ens hem centrat en el suport a les empreses i al comerç local i defensar els drets dels treballadors”.

En l’àmbit de l’entorn natural i transició ecològica destaquen: impulsar la transició ecològica, energètica i la qualitat ambiental, protecció de l’entorn natural i potenciar els espais verds urbans per naturalitzar la ciutat. L’alcaldessa ha destacat que “estem davant d’un gran repte per fer efectiva la transició ecològica i a curt termini haurem de prendre decisions clau per lluitar contra l’escalfament global del planeta”.

Finalment a l’eix de bon govern, e-Administració i innovació les accions són: treballar per la seguretat ciutadana i la convivència, adequar l’organització municipal per garantir una millor gestió, compromís amb el desplegament de l’e-Administració i la millora de les infraestructures tecnològiques, garantir la participació de la ciutadania en el projecte de ciutat i continuar treballant per la recuperació econòmica de l’Ajuntament. El regidor de Ciutadania, Juan Carlos de la Torre, ha comentat que “en aquest punt el PAM preveu fomentar una major i millor accessibilitat a l’administració”.

Darrera actualització: 21.10.2020 | 12:40