La Biblioteca Elisenda acull una exposició sobre el retorn de la llúdriga al Besòs

Dilluns, 16 de setembre de 2019 a les 00:00

Aquest dimecers, 18 de setembre, hi haurà una xerrada per explicar el procés pel qual aquest mamífer hi ha tornat a aparèixer, després de 40 anys de la seva extinció a la conca.

‘El retorn de la llúdriga al Besòs’ és una exposició que explica la presència d’aquesta espècie als rius Besòs i Tordera. La mostra es podrà visitar a partir d’aquest dilluns, 16 de setembre, i fins al 30 d’octubre, a la Biblioteca Elisenda (Tarragona, 32). En aquest marc, aquest dimecres, dia 18, hi haurà una xerrada a les 19 h, per explicar quina és exactament la presència d’aquest mamífer i ajudar a la seva conservació. La conferència anirà a càrrec del responsable de Medi Fluvial del Consorci Besòs Tordera, Manel Isnard.

Prop de 40 anys després de la seva extinció de la conca a conseqüència de la contaminació dels rius, la llúdriga hi va tornar a aparèixer al 2014, gràcies a la millora de l’aigua. Des d’aleshores, el Consorci del Besòs Tordera i el Zoo de Barcelona duen a terme un projecte de seguiment de l’animal, per tal d’ajudar a la seva conservació.

Darrera actualització: 16.09.2019 | 11:26