El projecte Relats de refugi comença el seu recorregut pels barris del municipi

Dimarts, 30 de novembre de 2021 a les 09:00

Es tracta d’un recull de testimonis de veïns i veïnes de Montcada i Reixac que han viscut en primera persona l’experiència de ser refugiades.

Una de les activitats més destacades del cicle Drets Humans, Migració i Refugi 2021 –a càrrec dels departaments de Cooperació i Solidaritat i Polítiques d’Inclusió– és el projecte Relats de refugi, un recull d’històries de veïns i veïnes de Montcada i Reixac, de diferents èpoques, que han viscut en primera persona l’experiència d’haver deixat casa seva fugint de la guerra o de la pobresa, que mai han trepitjat el seu país d’origen o bé, que han donat suport a persones refugiades. L’acció vol posar en valor com Montcada i Reixac ha estat i és avui dia municipi d’acollida de moltes persones que es veuen obligades a marxar del seu lloc de naixement. El projecte compta amb el suport del Museu Municipal i l’entitat Montcada Solidària.

Aquests relats es poden consultar al web municipal, a partir d’aquesta setmana en una exposició al Kursaal (Masia, 32) que hi romandrà fins al 14 de gener i també en una publicació en suport paper que s’editaran pròximament. Per acostar a la ciutadania aquests relats, una instal·lació de grans dimensions recorrerà els diferents barris del municipi. Aquests lones incorporen un codi QR per accedir al contingut del web municipal.

La instal·lació romandrà davant del Centre Cívic Can Cuiàs (Geranis, sn) fins al 13 de desembre; del 14 al 27 de desembre es col·locarà al carrer Reixagó (Can Sant Joan); del 28 de desembre al 10 de gener, a la plaça de l’Església; de l’11 al 24 de gener, al Camí de la Font Freda; del 25 de gener al 7 de febrer, al Centre Comercial El Punt (Mas Rampinyo) i del 8 al 21 de febrer, davant Montcada Aqua.

Darrera actualització: 30.11.2021 | 13:50