Casa de les Aigües

Obertura de nous espais de la Casa de les Aigües
A partir d’aquest 2023, els visitants podran accedir a la sala de màquines i a la sala de calderes. Gràcies al nou itinerari establert, els visitants podran veure de ben a prop les màquines de vapor originals que s’utilitzaven per a l’extracció de l’aigua i que  constitueixen una veritable joia del patrimoni industrial català.

L'any 1989 la Casa de les Aigües, propietat de l'Ajuntament de Barcelona, va deixar de funcionar per problemes de concentració de contaminants a les aigües de l'aqüífer de Besòs. Durant uns anys, la Casa de les Aigües pateix un gran deteriorament, resta abandonada sense vigilància, patint un incendi, robatori de multitud de peces, etc.
Per tal d'evitar la pèrdua total d'aquest bé patrimonial, l'Ajuntament de Montcada i Reixac es fa càrrec de la Casa de les Aigües, posa vigilància permanent i comença a restaurar les diferents dependències en 3 fases.
A finals de 2005, ja s'han enllestit les dues primeres fases, mitjançant cofinançament del fons FEDER, restaurant-se la Casa del Maquinista, la Sala del Pous, la sala de la Màquina de Vapor i les Calderes.
Resta per executar la tercera fase, amb la restauració de la Sala d'Aforament, la Torre-dipòsit, els jardins exteriors i un sistema d'aprofitament de les aigües del freàtic per al rec de parcs i jardins, de forma que els Pous de Montcada tornaran a funcionar.

Parc de les Aigües - 08110 Montcada i Reixac - Barcelona (Catalunya)
Telèfon: 935 651 122
Horari:  
JORNADES DE PORTES OBERTES: Dissabtes i diumenges del 16 de setembre al 3 de desembre de 10 a 14 h. Entrada gratuïta.
Vegeu-ne la situació al mapa
Darrera actualització: 20.07.2023 | 07:54