Prop de 1.400 persones desfilaran a la Gran Rua de Carnaval 2019

Dijous, 28 de febrer de 2019 a les 12:00

La desfilada serà dissabte, 2 de març, i la benvinguda oficial a la celebració serà aquest dijous, 28 de febrer, amb l'arribada del Rei Carnestoltes.

El Rei Carnestoltes arriba aquest dijous, 28 de febrer, a Montcada i Reixac, per donar la benvinguda oficial al Carnaval 2019. A les 16.30 h començarà una cercavila musical a la plaça de l’Església, que concentrarà tothom que vulgui anar a rebre Sa Majestat a l’estació de tren de Montcada-Manresa (carrer Bogatell), a les 17.30 h. Un cop el Carnestoltes arribi a la ciutat, hi haurà l’espectacle ‘Revolució’, de Pentina el Gat, i una llardonada popular i xocolatada per celebrar Dijous gras.

L’acte central del programa és, un any més, la Gran Rua del pròxim dissabte, dia 2, durant la qual prop de 1.400 persones desfilaran per la ciutat, distribuïdes en 18 comparses, algunes d’històriques i d’altres, de recent creació. L’inici del recorregut, encapçalat pel grup de batucada Brincadeira, serà el carrer Bifurcació (Can Sant Joan), a les 17 h, i la desfilada recorrerà els carrers Bateria, Masia, avinguda de la Unitat, Elionor, Major, Rambla dels Països Catalans i el camí de la Font Freda, fins arribar al sambòdrom, situat a l’exterior del Pavelló Miquel Poblet, on hi faran el ball de lluïment.

L’endema, 3 de març, hi haurà un ball infantil de Carnaval a la plaça de l’Església (12.30 h), amb l’espectacle ‘El reBOOMbori’, de Roger Canals. Per acomiadar el Rei Carnestoltes, el 6 de març la companyia ‘Xarop de Canya’ oferirà a la plaça de l’Església (17 h) l’espectacle ‘Quin Sarau’. També s’hi lliurarà els premis del concurs de sardines carnavaleres i hi haurà xocolatada. Per donar suport les persones que vulguin participar al concurs, la Biblioteca Elisenda va organitzar ahir dimecres, 27 de febrer un taller de sardines carnavaleres. El termini d’inscripció del certamen acaba el 5 de març i les creacions es poden portar fins aquest dia a l’Auditori Municipal (plaça de l’Església, 12) o la Casa de la Vila (Major, 32).

Com a novetat d’enguany, Can Cuiàs recupera la festa de Carnaval. L’activitat serà aquest divendres, 1 de març, de 18 a 21 h, a la pista coberta. Hi haurà l’arribada del Rei Carnestoltes, una desfilada de disfresses, xocolatada i ball de fi de festa. L’acte l’organitzen la Xarxa d’Equipaments, l’associació cultural Mayna i l’AV Can Cuiàs. La Ribera també va celebrar la seva festa; el 26 de febrer i el Casal de la Mina celebra el ball i el concurs de disfresses el 3 de març, a les 17.30 h. Del 7 al 31 de març, la Casa de la Vila acollirà una exposició sobre el Carnaval 2019, amb fotografies de les activitats del programa i les sardines carnavaleres.

Darrera actualització: 27.02.2019 | 13:11