Consell d'Adolescents

Montcada i Reixac compta amb un nou ens participatiu, el Consell d’Adolescents, format per alumnes de primer i segon d’ESO de les escoles de la ciutat.

L’objectiu d’aquest espai és que el jovent d’aquesta franja d’edat s’impliqui socialment en ltransformació de la seva ciutat i exerceixi els seus drets. El Consell és un espai de formació en els valors i responsabilitats dels afers col·lectius, participatiu, que pretén aprofundir en el coneixement que el jovent té del municipi i promoure el diàleg.

El Consell d’Adolescents es va constituir a final de gener de 2020. Els consellers i conselleres de l’ens han estat triats pels seus companys de classe. En total, hi ha 32 representants dels quatre instituts públics de Montcada i Reixac –La Ribera, La Ferreria, Montserrat Miró i El Viver– i dels dos centres concertats que tenen secundària, La Salle i Ginesta. El grup es reunirà cada últim dimecres de mes i el Ple Jove es farà al juny.

A més d’un espai on el jovent intercanviï opinions i punts de vista, el Consell pretén ser un espai d’aprenentatge en diferents àmbits, com ara parlar en públic, aptitud que els servirà a l’hora de presentar un treball o una exposició o bé, treballar en equip. Un altre valor que pretén inculcar el Consell és el respecte entre uns i els altres.

Darrera actualització: 06.02.2020 | 08:37