El Consell d’Adolescents reprèn la seva activitat i els seus integrants treballaran propostes per celebrar la fi del curs escolar

Dijous, 24 de febrer de 2022 a les 11:30

L’ens, que va aturar la seva activitat el curs passat a causa de la pandèmia, l’integren alumnes de primer i segon d’ESO dels centres educatius de Montcada i Reixac.

El Consell d’Adolescents ha reprès la seva activitat després del parèntesi del curs passat, on va haver d’aturar-se a causa de la pandèmia. Aquest ens participatiu es va constituir al gener del 2020 i va esdevenir un espai de participació i formació per a alumnat de primer i segon d’ESO, amb l’objectiu que el jovent s’impliqui socialment en la transformació de la seva ciutat i exerceixi els seus drets. El Consell és un espai de formació en els valors i responsabilitats dels afers col·lectius a través de metodologies participatives.

A més d’un espai on el jovent intercanviï opinions i punts de vista, el Consell pretén ser un espai d’aprenentatge educatiu en diferents àmbits, com ara: parlar en públic (habilitat que els servirà a l’hora de presentar un treball o una exposició), treballar en equip, generar consensos, escoltar la veu dels seus companys i companyes, etc. Un altre valor que pretén treballar el Consell és el respecte entre uns i els altres.

El Consell l’integren 28 consellers i conselleres dels centres educatius El Viver, Mas Rampinyo, Montserrat Miró, La Salle i Ginesta, que enguany centraran el seu treball en decidir les activitats de fi del curs escolar. La seva funció és actuar de portaveu dels seus companys i companyes de classe, realitzar propostes per millorar el municipi i consensuar-les amb la resta d’integrants de l’ens. Els consellers i conselleres es reuniran un cop al mes fins al mes de juny, a la Casa de la Vila.

A la primera sessió de treball realitzada aquesta setmana hi va participar el regidor de Joventut, Gerard Garrido, qui destaca el fet de poder retornar l’activitat després de l’aturada a causa de la pandèmia. ‘Aquest és un òrgan on el jovent ha d’aprendre com participar en les decisions del municipi com es poden escoltar les seves idees i propostes de millora del municipi’, ha indicat l’edil, qui considera que sovint, el jovent ‘és un col·lectiu que s’escolta poc des del punt de vista dels adults i també té necessitats, ganes de participar i d’aportar idees’.

Darrera actualització: 24.02.2022 | 11:37