La zona taronja tornarà a entrar en funcionament a partir del 2 de juny

Dilluns, 25 de maig de 2020 a les 00:00

L’aparcament de rotació es va anul·lar a mitjans de març amb motiu de les primeres restriccions de mobilitat a causa de la COVID-19.

Pràcticament la totalitat de la zona taronja de Montcada i Reixac tornarà a habilitar-se a partir del proper dimarts 2 de juny. L'Ajuntament ha pres aquesta decisió amb l'objectiu d'afavorir la reactivació del sector comerç coincidint amb l'inici de la fase 1 del desconfinament i la major flexibilitat en la mobilitat de la ciutadania. El passat 15 de març el consistori va decretar els serveis públics essencials davant la pandèmia de la COVID-19 i una de les mesures aprovades va ser l’anul·lació provisional de la zona taronja, ateses les restriccions de mobilitat que suposava l'anunci de l’estat d’alarma.

Les úniques dues zones on no es reactivarà l’aparcament de rotació són les dels carrer Guadiana i l'Avinguda de la Unitat, a Montcada Centre. El regidor de Serveis Municipals i Via Pública, Juan Carlos de la Torre, justifica la decisió de mantenir les dues zones sense canvis perquè cap d'elles ha vist restablerta encara la seva activitat habitual. "Aquestes àrees no reactivaran la zona taronja perquè a l'Ajuntament -ubicat a l'Avinguda de la Unitat- encara no es poden fer tràmits presencials, mentre que al carrer Guadiana hi ha escoles i acadèmies que resten tancades fins a nou avís", ha assegurat. “A més a més, hem de tenir en compte que, malgrat estrenar avui la fase 1, encara hi ha persones que, o bé continuen teletreballant, o bé no poden tornar als seus llocs de feina i necessiten mantenir el seu vehicle estacionat”, ha afegit.

El funcionament de la zona taronja serà el mateix que el que hi havia abans de la seva anul·lació: un estacionament gratuït de 60 minuts i que està vigent de dilluns a divendres (de 8 a 14 h i de 16 a 20 h) i dissabtes (de 8 a 14 h). Tota la informació sobre la zona taronja la pots consultar en aquest enllaç.

Darrera actualització: 25.05.2020 | 19:13