L’Ajuntament coordina una xarxa de voluntariat per protegir els col·lectius més vulnerables

Dilluns, 23 de març de 2020 a les 10:00

Davant la situació de pandèmia pel coronavirus, el Punt de Voluntariat de l’Ajuntament de Montcada i Reixac ha canalitzat les diferents ofertes individuals o grupals que han anat sorgint aquests dies per part de veïns i veïnes del municipi.

Una d’elles ha estat la Xarxa Solidaritat Montcada, que entre altres accions impulsa el voluntariat entre el veïnatge per ajudar en les tasques quotidianes als col·lectius més vulnerables, com les persones grans o amb problemes de mobilitat. Per tal d’atendre les peticions de la ciutadania, el consistori ha habilitat dos enllaços: un per registrar-se com a persona voluntària de la xarxa solidària i un altre com a demandant d’ajuda.


Inscripció voluntariat veïnal (COVID-19)

Sol·licitud ajuda voluntariat veïnal (COVID-19)


Des d’aquest servei, integrat en la Regidoria de Ciutadania i Participació Ciutadana, es recomana que les xarxes de solidaritat siguin de proximitat i que les persones voluntàries se centrin en ajudar persones que estiguin a la seva mateixa escala o visquin en el mateix carrer, per tal d’evitar riscos d’un possible contagi, garantir la seguretat i mantenir un mínim de confiança entre la persona voluntària i qui demanda ajuda. Així mateix, es recorda que l’ús de guants, mascaretes i líquid desinfectant són un requisit indispensable a l’hora de dur a terme aquestes accions. Qui tingui interès a participar pot posar-se en contacte amb el Punt de Voluntariat a través del correu electrònic participaciociutadana@montcada.org.

Juan Carlos de la Torre, regidor de Ciutadania i Participació Ciutadana, ha celebrat que l’Ajuntament hagi pogut articular la resposta solidària de la ciutadania davant aquesta situació d’excepcionalitat. “És un orgull veure l’allau de propostes solidàries que hem anat rebent aquests últims dies, algunes d’elles tan necessàries com la de cosir davantals i mascaretes pel personal sanitari. Això demostra la voluntat de la ciutadania de no voler oblidar-se de ningú a l’hora de superar aquesta crisi”, ha declarat.

Darrera actualització: 24.03.2020 | 12:37