El voluntariat veïnal, l'aposta de l'Ajuntament per no deixar ningú enrere durant el coronavirus

Divendres, 20 de març de 2020 a les 08:00

Oferir-se a fer la compra de menjars o medicaments, anar a comprar butà, baixar les deixalles o passejar la mascota poden resultar accions de gran ajuda, especialment per a persones grans o amb problemes de mobilitat.

L’Ajuntament de Montcada i Reixac, a través d’una iniciativa impulsada pel Punt de voluntariat del departament de Participació Ciutadana, promociona aquests dies una campanya de voluntariat veïnal en la qual demana a la ciutadania comprensió i solidaritat amb la gent del seu entorn que aquests dies tingui dificultats per realitzar algunes de les accions quotidianes durant la vigència de l’estat d’alarma.

El regidor de Ciutadania i Participació Ciutadana, Juan Carlos de la Torre, considera que amb iniciatives com aquesta es veu “el millor de les persones”. “En els moments difícils, la ciutadania de Montcada i Reixac ha respost sempre de manera exemplar i solidària i estem segurs que ho continuarà fent durant la pandèmia del coronavirus. A través d’aquesta acció volem potenciar el nostre punt de voluntariat i posem en contacte a totes les persones per tal d’assegurar-nos que ningú es quedi enrere a l’hora de superar aquesta greu crisi”, ha assegurat.

Amb tot, el consistori recorda que a l’hora de dur a terme aquestes accions solidaries cal tenir sempre en compte les mesures de seguretat i d’higiene pertinents per tal de minimitzar el risc de contagi, com portar guants o fer servir mascaretes i esprai desinfectant. Es recomana especialment que de cada persona s'encarregui un únic voluntari.

Darrera actualització: 23.03.2020 | 12:38