Una desena d’activitats per celebrar Sant Jordi 2021

Divendres, 16 d'abril de 2021 a les 00:00

La Fira del Llibre i la Rosa al carrer no es pot celebrar a causa de les restriccions sanitàries.

L’Ajuntament de Montcada i Reixac organitza una desena d’activitats amb motiu de Sant Jordi 2021, que tindran lloc del 19 al 29 d’abril, a càrrec de les regidories de Cultura i Patrimoni; Feminismes, Igualtat i LGTBI; la Xarxa d’Equipaments, les biblioteques i el Museu Municipal.


PÀGINA SANT JORDI 2021


Per segon any consecutiu, no hi haurà la tradicional Fira del Llibre i la Rosa al carrer, a causa de les restriccions per la prevenció de la Covid-19, que només la permeten amb la presència de professionals i impedeixen les activitats organitzades per les associacions i les entitats. El 23 d’abril, les floristeries i llibreries que vulguin podran posar una parada al carrer, davant del seu establiment.

El 20 d’abril, l’Auditori Municipal (plaça de l’Església, 12) acollirà la presentació del número 21 de la revista de divulgació Montecatano i dels resultats de la darrera campanya arqueològica al jaciment Les Maleses (18 h). El 22 d’abril hi haurà el lliurament de premis del concurs ‘Guanya’t un punt’, a l’Auditori Municipal (18 h) i el dia 23 d’abril, una audició de sardanes amb la cobla Nova Vallès, a la plaça de l’Església (17 h). L’espai estarà delimitat, amb control d’aforament. L’espectacle ‘Amor oscuro (sonetos)’ s’inclou a la programació de Sant Jordi. El muntatge poètic està basat en textos de Federico García Lorca. La funció serà el 24 d’abril (20 h), al Teatre Municipal (Tarragona, 32). Les entrades es poden adquirir a www.teatremontcada.cat i a l’Auditori Municipal.

La Xarxa d’Equipaments ofereix activitats infantils i per participar-hi, cal inscripció prèvia enviant un correu electrònic al centre cívic del barri on es fa l’acte. El dia 20, hi haurà la narració de contes ‘Sant Jordi i altres contes del món’, davant del Centre Cívic La Ribera (Llevant, 10), a les 17.30 h, activitat que es repetirà el 24 d’abril (12 h), al Centre Cívic Can Cuiàs (Geranis, sn). El dia 20 també, a Can Cuiàs, hi haurà un taller infantil de titelles de dit de Sant Jordi. El 23 d’abril es faran tallers infantils de Sant Jordi a la plaça del Poble, a Terra Nostra (de 17 a 19 h).

Sant Jordi inclou activitats en el marc del Poeticae. El dia 23 hi haurà ‘Poemes per telèfon’ durant tot el dia. Qui vulgui escoltar poemes o bé, fer-ne lectures, cal que contactar amb les biblioteques de Montcada i Reixac. També hi haurà ‘Poesia de prop’, a partir de els 17.30 h. Qui vulgui participar oferint un espai o bé, escoltar poesia, cal que enviï un correu electrònic a cultura@montcada.org. El 29 d’abril tindrà lloc el veredicte i el lliurament de premis del concurs de poesia Petit Poeticae, que comptarà amb l’espectacle poètic-musical ‘Papallones’. Serà al vestíbul del Teatre Municipal (Tarragona, 32), a les 18 h.

El programa de Sant Jordi inclou el veredicte i el lliurament de premis del 7è concurs de microrelats ‘Dones veu a les dones?’, que serà el 28 d’abril (18.30 h), al Parc Antiga Cerveseria (Montiu, 22). Hi haurà el concert de Montserrap i Aradia, amb DJ Nàtura.

Les biblioteques oferiran del 19 a 23 d’abril una recomanació literària cada dia, a les 18 h, des del perfil @bibsmir a Instagram. El dia 19, la proposta serà de llibres infantils; el 20, de novel·la i assaig; el 21, de literatura juvenil; el 22, de novel·la històrica i assaig; i el dia 23, de novel·la policíaca. Les recomanacions literàries es publicaran al bloc de les biblioteques (biblioteques.montcada.cat) i des d’aquest enllaç es podrà accedir al catàleg de la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona, per si se’n vol fer una reserva.

Darrera actualització: 16.04.2021 | 11:33