Una cinquantena de parades ompliran el carrer Major amb motiu de la Fira de Sant Jordi 2023 a Montcada i Reixac

Divendres, 21 d'abril de 2023 a les 00:00

La fira del llibre i la rosa s’ubicarà diumenge, 23 d’abril, al carrer Major. Aquest dia també hi haurà Sant Jordi per la diversitat, sardanes, poemes a cau d’orella, una proposta al Museu i el veredicte del concurs de microrelats.

La fira del llibre i la rosa de Montcada i Reixac comptarà enguany amb la presència d’una cinquantena de parades, d’entitats i associacions, partits polítics, i comerços, que de 10.30 a 20 h ompliran de contingut el carrer Major aquest diumenge, 23 d'abril, amb motiu de la Diada de Sant Jordi 2023, amb punts de venda de llibres, roses i altres articles.

Una novetat d’aquesta edició és la presència de la unitat mòbil d’educació ambiental, l’EcoTruck, que visitarà la Fira d'11 a 13 h, a la cruïlla entre els carrers Major i Bogatell. S’hi ofereixen visites guiades a l’interior del vehicle i a l’exposició ‘Mercat Verd’.

La plaça de l’Església acollirà al matí l’espai denominat ‘Sant Jordi per la diversitat’, amb propostes de caire inclusiu. A les 10.30 h, la narradora Sandra Rossi oferirà el contacontes per a nadons La casa dels sons; a les 11.15 h hi haurà el taller creatiu ‘Posa’t a la pell blava’, per a infants i joves de 10 a 16 anys, a càrrec de la Fundació Nexe; i a les 12.15 h, el contacontes Mimi i la girafa blava, per a infants de 3 a 10 anys, a càrrec de la Fundació Nexe. De 10 a 14 h, les biblioteques de Montcada i Reixac disposaran també d’un espai a la plaça de l’Església. També al matí, a les 11.30 i a les 12.30 h, el Museu Municipal i Amics del Museu oferiran una nova edició del cicle ‘El Museu de llegenda’, amb una recreació de la llegenda de Sant Jordi.

A la tarda, la Cobla La Nova Vallès oferirà una ballada de sardanes (17 h) i a les 18.30 h començarà el recital a cau d’orella, a l’Auditori Municipal (pl. Església, 12), amb la participació de membres dels grups teatrals del municipi aplegats dins l’Aula de Teatre. Aquesta activitat recupera el seu format tradicional després dels anys marcats per la pandèmia, durant els quals el contacte físic proper no ha estat possible.

També diumenge es farà públic el veredicte i es lliuraran els premis del 9è concurs de microrelats ‘Dones veu a les dones?`. L’acte se celebrarà al Parc Antiga Cerveseria (Montiu, 22) i comptarà amb el concert de la montcadenca Anna Casado, amb el projecte Medusa. Els 76 microrelats presentats al certamen estan exposats a l’Espai Cultural Kursaal (Masia, 39) i es podran veure i llegir fins al 28 d’abril.

Altres propostes
Aquest divendres, 21 d’abril, el Centre Cívic Can Cuiàs (Geranis, sn) acollirà la presentació de la revista Akelarre i una xerrada sobre bruixeries i feminismes, a càrrec de Manuela Valenzuela, del Grup de Dones Feministes de Montcada i Reixac. Demà, 22 d’abril, Dèria Teatre representarà el recital poètic Dedicatoria, a l’Espai Cultural Kursaal (20 h). Es tracta d’un homenatge a Luis García Montero i a l’escriptora Almudena Grandes, que era la seva parella i va morir al 2021, així com a Ramón Bueno, mort al gener passat, membre de Dèria Teatre i un enamorat de la poesia i del teatre.

El poeta, recitador i comissari de l’Any Rector de Vallfogona, Josep Pedrals, oferirà el 26 d’abril el recital Suc de garrofes i oli de saüc, a l’Auditori Municipal (19 h). Pedrals recitarà versos de Francesc Vicent Garcia, Rector de Vallfogona, un dels màxims exponents de la poesia catalana del barroc, del qual enguany es commemoren els 400 anys de la seva mort. El recital s’acompanyarà de relats i anècdotes sobre el personatge. L’acte compta amb el suport del Servei Local de Català i l’Associació Cultural Montcada.

L’escriptora Olga Merino (Barcelona, 1965) presentarà el 27 d’abril el seu llibre La forastera, a la Biblioteca Can Sant Joan (Turó, 45), a les 18 h. Guanyadora del premi Real Academia Española de creació literària 2022 i del Pata Negra i Cubelles Noir 2021, l’escriptora presentarà un relat emocionant sobre la llibertat i la capacitat de la resistència de l’ésser humà.

Darrera actualització: 21.04.2023 | 11:18