Un nou pla local posa el focus en el benestar emocional d’infants i joves

Divendres, 25 de novembre de 2022 a les 00:00

El document és el marc de treball per als anys 2023-2027 i incorpora els àmbits sobre els quals el PASSA hi treballa avui dia, com l’alimentació, la salut sexual i la salut emocional.

L’Ajuntament de Montcada i Reixac ha aprovat el Pla Local de Promoció de la Salut d’Infants i Joves 2023-2027 durant el Ple de novembre, celebrat el dia 24. Es tracta d’un recull d’estratègies i actuacions adreçades a infants i joves, amb l’objectiu de fer el municipi més saludable, especialment per a aquests col·lectius d’edat.

El document aposta per actuacions en infància i joventut, perquè tot i que representen els valors més alts en salut autopercebuda, és l'etapa on s’assimilen molts dels hàbits relacionats amb l'alimentació, la sexualitat o el consum de drogues, que tenen un fort impacte en properes generacions. ‘Els trastorns de salut mental i les temptatives de suïcidi entre el jovent cada cop són més freqüents; una enquesta efectuada al municipi al curs 2020-2021 mostrava que el 42% dels joves tenien un estat d’ànim negatiu; davant d’aquestes dades en alça, hem deposar el focus en el benestar emocional de les nostres generacions futures’, va explicar l’alcaldessa, Laura Campos.

El nou pla local actualitza el Pla Local de Drogues i Pantalles ‘En positiu’ i oficialitza els nous àmbits d’actuació en què treballa el Punt d’Assessorament en Salut (PASSA), que són la salut sexual, l’alimentació saludable i la salut emocional, a més de les addiccions.

El Pla Local de Promoció de la Salut d’Infants i Joves impulsarà una perspectiva transversal que aglutini una àmplia diversitat d’agents per tal de promoure un treball conjunt, col·laboratiu i comunitari. L’any 2020 es va fer tot el procés de diagnosi en què van participar els agents i serveis de l’àmbit de la salut i d’infància i joventut del territori; enguany s’ha finalitzat el disseny i redacció del pla local.

Darrera actualització: 25.11.2022 | 12:39