Un espectacle visual sobre els efectes de les guerres en les persones obre la 15a edició del cicle de teatre Montcada a Escena

Dimecres, 5 d'octubre de 2022 a les 00:00

El 50% de la recaptació de les dues funcions d'aquesta obra conjunta que pretén remoure consciències anirà destinat a projectes de l'entitat Montcada Solidària. 

  • Montcada a Escena ha reunit prop de 2.300 persones a cadascuna de les edicions celebrades.
  • Al cicle hi han participat actors amb trajectòria professional, com Pitu Manubens, que ha participat a espectacles com “Scaramouche”, “Billy Eliot” o actualment al “Rey León” en el personatge de “Scar” o bé  Víctor Bea, Desmond al Club Super3.
  • El grup Maçateatre, de Maçanet de la Selva, serà el primer grup convidat a la Mostra. El seu muntatge, S.O.S, ha guanyat diversos premis de teatre amateur.
  • Montcada i Reixac compta amb 11 grups de teatre, amb unes 250 persones que s’hi dediquen.

‘Les carrega el diable’ obre la 15a edició del cicle de teatre local Montcada a Escena, amb dues funcions; el dia 8 (20 h) i el dia 9 (18 h), al Teatre Municipal. Es tracta d’un muntatge visual que pretén remoure consciències davant la passivitat amb la que sovint ens posicionem davant les guerres. Amb la premissa que el teatre també és una eina de reflexió, compromís i denúncia, l’espectacle, amb un fort component visual i pràcticament sense text, inclou escenes de curta durada que no segueixen un fil argumental però sí un de temàtic, els efectes que produeix la guerra sobre les persones. El muntatge va a càrrec de l’Aula de Teatre, amb participants de tots els grups de teatre del municipi, una cinquantena de persones entre intèrprets i equip tècnic. No és gens habitual que un grup amateur presenti un espectacle amb aquesta temàtica i encara menys amb un format com és el del teatre visual. Les dues representacions també tindran un caire solidari ja que el 50% de la recaptació anirà destinat a projectes que impulsa l'entitat Montcada Solidària.

Per primer cop en els seus 15 anys d’història, una companyia de fora de Montcada i Reixac participarà a l’edició 2022. Es tracta de Maçateatre, de Maçanet de la Selva, que representarà l’obra S.O.S. el 22 d’octubre (20 h), a l’Espai Cultura Kursaal. El muntatge, que va guanyar el Premi Espectador de la 31a edició de la Mostra de Teatre Amateur de Santa Perpètua de Mogoda, és un thriller teatral en temps real ambientat en la centraleta del telèfon d’emergències 112.

Interpel·lar al públic i que pugui canviar d’opinió al llarg del muntatge és l’objectiu de ‘Con3vèrsies’, un muntatge que es podrà veure el 12 de novembre al Kursaal (20 h), a càrrec de Teatrac. ‘El curiós incident del gos a mitjanit’ (Mark Haddon, 2003) és la proposta per a aquest Montcada a Escena de Tea345. L’obra es representarà el 20 de novembre (18 h) al Teatre Municipal.

La Jove Finestra Estràbica també aprofitarà el Montcada a Escena per estrenar la seva nova obra: P.A.V.O. (Partido Artistas Vividores Ofendiditos), una crítica social on un grup de bufons juguen i s’enriuen de l’actualitat d’una manera satírica. El muntatge es podrà veure el 26 de novembre, a les 20 h, al Kursaal.

El grup TamTaller, amb integrants dels cursos de teatre de l’Ajuntament que es va estrenar a l’edició de l’any passat, torna enguany a la Mostra per representar el muntatge ‘La senyora Florentina i el seu amor Homer’. Aquest obra coral, en la que la relació entre personatges és fonamental, es podrà veure el 10 de desembre, a les 20 h, al Kursaal.

La 15a edició del Montcada a Escena es tancarà el 18 de desembre, a les 18 h, al Kursaal amb la representació de ‘Mujeres atacadas’, a càrrec del grup Teatroia’t. Es tracta d’una comèdia esbojarrada amb la que el grup afronta el repte de fer una adaptació del llenguatge cinematogràfic al teatral.

Les entrades per a tots els espectacles programats estan a la venda a la taquilla de l’Auditori Municipal o bé, al web www.teatremontcada.cat. El preu de les entrades per a totes les obres de teatre és de 8 euros.

Més de 2.000 persones de públic per edició i cent obres representades
Al llarg d’aquests 15 anys d’història del cicle de teatre local s’hi ha representat 104 muntatges i al voltant de 2.300 persones han assistit com a public a cada edició del certamen. Montcada i Reixac és una població amb una gran tradició teatral; a hores d’ara hi ha un total de 11 companyies. A Montcada Escena hi ha pres part actors amb trajectòria professional, com Pitu Manubens, que ha participat a espectacles com “Scaramouche”, “Billy Eliot” o actualment al “Rey León” en el personatge de “Scar” o bé  Víctor Bea, que va ser Desmond al Club Super3.

Darrera actualització: 06.10.2022 | 13:05