Torna el cicle de teatre local Montcada a Escena després d’un parèntesi d’un any a causa de la pandèmia

Dimarts, 14 de setembre de 2021 a les 12:00

La proposta inclou sis espectacles a càrrec de grups locals de teatre, les entrades per als quals es posen a la venda aquest dimarts, 14 de setembre.

  • Els muntatges van a càrrec de grups habituals com Teatroia’t, TEA345 i la Jove Finestra Estràbica; s’hi incorpora el grup TamTaller i tornen La Salle i Els Titelles
  • ​La cloenda serà el muntatge conjunt de l’Aula de Teatre i el lliurament dels Premis Dalmau 20

Montcada a Escena torna aquest 2021 després del parèntesi d’un any a causa de la pandèmia. El cicle de teatre local inclou en aquesta 14a edició un total de sis muntatges, cinc dels quals són estrenes. ‘Ens satisfà molt poder reprendre Montcada a Escena amb sis grups teatrals, que ens oferiran les seves obres individualment i, com és habitual, en faran una de conjunta; volem agrair l’esforç de tots els actors i actrius per dur a terme els assajos en les condicions que ens imposa la pandèmia’, ha explicat la regidora de Cultura i Patrimoni, M. Rosa Borràs, qui convida tota la ciutadania a gaudir dels muntatges que enguany proposa el cicle.

El primer espectacle és el 2 d’octubre (20 h), amb La casa de Bernarda Alba, amb el grup Teatroia’t, a l’Espai Cultural Kursaal (Masia, 39). L’obra es va estrenar a final del 2019 a Montcada i Reixac, ha participat al festival de teatre amateur de Sant Quirze i a final d’octubre, el grup la portarà al Festival Nacional de Teatre Martín Arjona que se celebra a la localitat sevillana d’Herrera.

El 12 de novembre serà el torn de Plaer de dona, un muntatge a càrrec d’un nou grup, TamTaller, amb integrants dels cursos de teatre de l’Ajuntament. El muntatge es farà al Kursaal (20 h) i es basa en diferents textos literaris i de diferents estils, tots escrits per dones. L’endemà, 13 de novembre, el Grup Tea345 oferirà al Teatre Municipal (Tarragona, 32) el seu nou espectacle, Mas Rampinyo, un dinar de Festa Major, en dues sessions, a les 17 i a les 20.30 h. El muntatge explica el dinar habitual d’una família amb motiu d’aquesta celebració, però el del 1999 pot ser diferent perquè la salut del pare s’està agreujant.

El Grup de Teatre de La Salle torna al cicle després de diversos anys d’absència, amb l’obra No hay más que hoy, que narra la història d’un grup de joves que viu en una difícil Nova York dels anys 90 del segle passat i que lluita per expressar-se per mitjà del seu art. L’obra es veurà el 21 de novembre (18 h), al teatre de La Salle. El grup que també hi torna en aquesta 14 edició és Els Titelles, amb la comèdia El cafè de Terra Nostra, el 27 de novembre al Kursaal (20 h). El 12 de desembre (18 h, Kursaal) el grup La Jove Finestra Estràbica estrenarà Noche de reyes... nada es lo que parece, una aproximació al clàssic de Shakespeare que narra la vida de dos germans separats.

El cicle clourà els dies 17 i 18 de desembre, amb la representació al Teatre Municipal de les dues funcions –ambdues a les 20 h– del muntatge El mirall esquerdat de Miss Marple, a càrrec de l’Aula de Teatre de Montcada i Reixac. Es tracta d’una obra coral, plena d’intriga, inspirada en el personatge creat per Agatha Christie. En finalitzar la segona funció, hi haurà el lliurament dels Premis Dalmau 2021, que reconeixen la trajectòria de persones del municipi vinculades a les arts escèniques. També es lliurarà el premi al millor espectacle professional de la temporada 2020-2021 triat per votació popular.

Entrades a la venda
Les entrades per a tots els espectacles programats, a excepció del muntatge del Grup de Teatre de La Salle, es podran comprar a partir d’aquest dimarts, 14 de setembre, a la taquilla de l’Auditori Municipal o bé, pel web www.teatremontcada.cat, a partir de les 17 h. El preu de les entrades per a totes les obres de teatre és de 7 euros.

Darrera actualització: 15.09.2021 | 07:26