La comèdia i la música clàssica, protagonistes de la temporada d’octubre a desembre 2021 als espais escènics municipals

Divendres, 10 de setembre de 2021 a les 00:00

Les entrades per a tots els espectacles es posaran a la venda el 14 de setembre i com a novetats, hi haurà tres abonaments diferents; de teatre, de música clàssica i de propostes familiars.

  • 53 diumenges, Els Brugarol, Talking Heds, Jaleiu o Música mítica són algunes de les obres destacades de la temporada
  • El Pot Petit, amb el seu nou espectacle, Mozartland i El vestit pop de l’emperador formen part del programa per a tots els públics

Propostes còmiques i d’humor i concerts de música clàssica protagonitzen la programació d’espectacles als espais escènics de Montcada i Reixac d’octubre a desembre del 2021. Al llarg d’aquestes setmanes, desfilaran pels escenaris locals propostes que han rebut premis i reconeixements teatrals i venen avalades per la crítica. ‘Com cada temporada, continuem apostant per espectacles destacats i d’alta qualitat, per a tots els públics, dels més petits als més grans; la nostra programació fa del Teatre Municipal un espai de referència en el món de les arts escèniques’, ha destacat la regidora de Cultura i Patrimoni, M. Rosa Borràs.

Teatre
Els Brugarol, escrita i protagonitzada per Ramon Madaula, obre la temporada el 3 d’octubre. El muntatge explica el cas d’una família d’alta burgesia catalana en què la filla, activista social i feminista, decideix canviar-se el primer cognom pel de la seva mare. 

El 15 d’octubre hi haurà Els dies mentits, muntatge interpretat en solitari per Lara Salvador, que es posa en la pell d’una dona que reflexiona al voltant de les mentides que hi ha dins del món del sexe. El 24 d’octubre, les veteranes actrius Imma Colomer, Lina Lambert i Lurdes Barba oferiran Talking Heads, una sèrie de monòlegs d’humor sobre històries domèstiques que el britànic Alan Bennett va escriure per a la televisió i que es van traslladar al teatre. El 20 de novembre hi haurà 53 diumenges, de Cesc Gay, una irònica i divertida comèdia sobre les relacions familiars, protagonitzada per Pere Arquillué, Cristina Plazas, Àgata Roca i Lluís Villanueva.

Música
El reconegut músic Albert Guinovart, i Elisabet Franch (Premi Word Music Competition 2019) oferiran el 5 de novembre Concert de flauta i piano, amb peces pròpies de Guinovart, així com de Debussy, Borodin o Tchaikovsky, entre d’altres. El dia 6, l’Orquestra de Cambra de Granollers oferirà Música mítica, amb temes que han esdevingut icones al llarg dels anys, des de clàssics de Rossini, Bach, Sati o Xostakovitx fins a Queen.  

Una combinació de música i teatre d’humor arribarà el 10 de desembre, amb Guillem Albà & La Marabunta, que oferiran Jaleiu, un espectacle vitalista que inclou humor, ritme, diversió, circ i improvisació. La programació inclourà dues cites clàssiques; el 14 de novembre hi haurà el concert solidari de gòspel, amb el Cor Gòspel Gràcia; i el 2 de gener de 2022 hi haurà Concert de Valsos i Danses que un cop més oferirà l’Orquestra Simfònica Sant Cugat coincidint amb Nadal.

Espectacles familiars
La companyia Teatre Nu obrirà la temporada d’espectacles per a tots els públics el 3 d’octubre, amb Maure el dinosaure, un muntatge de titelles que parla de la relació d’amistat entre una nena i el seu dinosaure. El Pot Petit tornarà a Montcada i Reixac el 10 d’octubre amb el seu nou espectacle, Les aventures del lleó vergonyós, un viatge on aquest animal es farà amic del tigre, el cavall, l’hipopòtam, el gall, entre d’altres, amistats que l’ajudaran a gestionar situacions difícils.

Mozartland, de la companyia del Príncep Totilau, arribarà el 7 de novembre, un concert-espectacle inspirat en la música de Mozart i interpretada en directe per un quartet de corda, dos nens que recreen Wolfgang Amadeus i el seu germà Nannerl, i tres actors que escenifiquen amb màscares els contes populars dels germans Grimm.

El 14 de novembre, la companyia elPetit presentarà Nius teixits, una instal·lació participativa per descobrir, imaginar i somiar. És un espectacle adreçat a infants entre o i 3 anys. El Centre de Titelles de Lleida tornarà a Montcada i Reixac per oferir Xim, el 21 de novembre, un muntatge sobre un petit ximpanzé que es perd i vol retrobar la seva família. Terra, amb Silver Drops Dansa, arribarà el 28 de novembre; un espectacle per reflexionar sobre la importància de la terra com a pilar de la vida. La Roda Produccions tornarà el 12 de desembre a la ciutat amb El vestit pop de l’emperador, una original versió del conte clàssic d’Andersen El vestit nou de l’emperador, plena d’humor, música i glamour.

Entrades i abonaments
Les entrades per a tots els espectacles programats es podran comprar a partir del pròxim 14 de setembre, a la taquilla de l’Auditori Municipal (plaça de l'Església, 12), tot i que es recomana adquirir-les per Internet, a www.teatremontcada.cat, i com a mesura de prevenció, el dia de la funció portar-les descarregades al telèfon mòbil i no en paper.

Com a novetat, es posen a disposició del públic tres tipus d’abonaments que es podran adquirir del 14 de setembre a l’1 d’octubre, de forma presencial i per Internet. L’abonament de teatre inclou 5 espectacles al preu de 50 euros: Els Brugarol, Els dies mentits, Talking Heads, 53 diumenges i Jaleiu. L’abonament de música clàssic té un preu de 30 euros i inclou tres concerts: Concert de flauta i piano, Música mítica i Concert de Valsos i Danses. L’abonament d’espectacles familiars és de 5 muntatges al preu de 25 euros: Maure el dinosaure, Les aventures del lleó vergonyós, Mozartland, Xim i El vestit pop de l’emperador.

Tots els espectacles de la nova temporada es faran al Teatre Municipal (Tarragona, 32), a excepció del concert de gòspel i els muntatges familiars Maure el dinosaure i Xim, que es representaran a l'Espai Cultural Kursaal (Masia, 39). La realització dels espectacles està condicionada a les mesures de prevenció de la Covid-19 vigents i el nombre d’entrades que es posaran a la venda anirà en funció dels aforaments permesos a cada moment.

Darrera actualització: 10.09.2021 | 10:18