Els Ajuntaments de Montcada i Reixac i Ripollet expressen el seu suport als treballadors i treballadores de Lidl

Dimecres, 3 de juny de 2020 a les 20:00

Els sindicats CCOO i UGT han convocat una vaga per demà dijous, 4 de juny, per exigir a l'empresa que asseguri les mesures de prevenció a empleats i clients i que compleixi els acords.

Davant l’anunci d’una convocatòria de vaga dels treballadors de Lidl per aquest dijous, 4 de juny, els Ajuntaments de Montcada i Reixac i de Ripollet expressen el seu suport a les reivindicacions de la plantilla i exigeixen a l’empresa -que disposa d’un magatzem al polígon la Granja de Montcada que dona feina a més de 250 persones- que compleixi estrictament amb totes les mesures de prevenció davant la COVID-19 per tal d’evitar un possible rebrot del virus. Els sindicats CCOO i UGT asseguren que Lidl no ha respectat l’acord signat a l’inici de l’estat d’alarma i que no disposa de protocols de prevenció en alguns sectors que recentment han reobert les portes al públic.

L’alcaldessa de Montcada i Reixac, Laura Campos, ha contactat aquesta tarda amb el comitè d’empresa i amb representants del consell d’administració de Lidl, a qui els ha traslladat que no s’estan complint algunes de les condicions pactades, com reforçar la vigilància de les botigues, equilibrar la sobrecàrrega de treball dels darrers mesos o pagar les hores complementàries. “Ens hem volgut comprometre amb els treballadors i assegurar-nos que les seves demandes arriben a bon port. Des d’avui mateix, els Ajuntaments de Montcada i Reixac i Ripollet estarem ben atents per garantir que es compleixen totes aquestes mesures”, ha declarat.

Per la seva part, l’alcalde de Ripollet, José M. Osuna, ha recordat a Lidl que “el benefici empresarial no es pot avantposar a la seguretat i protecció de tota la seva plantilla, amb unes condicions laborals dignes”, alhora que ha instat a l’empresa a “reprendre el camí del diàleg i l’acord amb els treballadors i treballadores”. Igualment, Osuna ha afirmat que “des dels Ajuntaments estem a disposició de les empreses per enfortir el teixit productiu i econòmic dels nostres municipis i oferir ocupació estable i de qualitat”.

Tots dos consistoris i el comitè d’empresa han convocat als mitjans de comunicació per aquest dijous a les 9 h davant la nau industrial de Lidl a Montcada i Reixac (carrer la Granja, 3) per fer públic el seu suport als treballadors.

Darrera actualització: 03.06.2020 | 21:10