Sant Jordi 2023 a Montcada i Reixac arriba amb una quinzena de propostes

Dijous, 13 d'abril de 2023 a les 09:00

La Fira del llibre i la rosa tindrà lloc el 23 d’abril al carrer Major. La plaça de l’Església acollirà al matí el programa ‘Sant Jordi per la diversitat’.

El programa de Sant Jordi 2023 que organitza l’Ajuntament de Montcada i Reixac arriba amb una quinzena de propostes. L’acte central serà la Fira del llibre i la rosa, el pròxim 23 d’abril, que tindrà lloc al carrer Major i la plaça de l’Església. De 10.30 a 20 h, botigues, entitats i col·lectius ompliran de contingut el carrer Major, amb parades de venda de llibres, roses i altres articles. 

La plaça de l’Església acollirà al matí l’espai denominat ‘Sant Jordi per la diversitat’, amb propostes de caire inclusiu. A les 10.30 h, la narradora Sandra Rossi oferirà el contacontes per a nadons La casa dels sons; a les 11.15 h hi haurà el taller creatiu ‘Posa’t a la pell blava’, per a infants i joves de 10 a 16 anys, a càrrec de la Fundació Nexe; i a les 12.15 h, el contacontes Mimi i la girafa blava, per a infants de 3 a 10 anys, a càrrec de la Fundació Nexe. De 10 a 14 h, les biblioteques de Montcada i Reixac disposaran també d’un espai a la plaça de l’Església. D'altra banda, el Museu Municipal i Amics del Museu ofereixen una nova sessió del cicle 'Un Museu de llegenda' el dia 23 al matí, al Museu Municipal (Major, 32), amb tres sessions.

A la tarda, la Cobla La Nova Vallès oferirà una ballada de sardanes (17 h) i a les 18.30 h començarà el recital a cau d’orella, a l’Auditori Municipal (pl. Església, 12), amb la participació de membres dels grups teatrals del municipi aplegats dins l’Aula de Teatre. Aquesta activitat recupera el seu format tradicional després dels anys marcats per la pandèmia, durant els quals el contacte físic proper no ha estat possible.

També el dia 23 es farà públic el veredicte i es lliuraran els premis del 9è concurs de microrelats ‘Dones veu a les dones?`. L’acte se celebrarà al Parc Antiga Cerveseria (Montiu, 22) i comptarà amb el concert de la montcadenca Anna Casado, amb el projecte Medusa. Els 76 microrelats presentats al certamen estan exposats a l’Espai Cultural Kursaal (Masia, 39) i es podran veure i llegir fins al 28 d’abril.

Actes previs
El programa de Sant Jordi s’obre el 19 d’abril, amb el lliurament de premis del 32è concurs de punts de llibre Guanya’t un punt, que es farà a l’Auditori Municipal, a les 18 h. L’endemà, el Casal de la Mina (Av. Unitat, sn) oferirà l’activitat ‘Micro obert de poesia’, a partir de les 17 h. El mateix dia, el Centre Cívic La Ribera (Llevant, 10) farà un taller de punts de llibre i un photocol amb el drac de Sant Jordi, de 17.30 a 19 h. També el dia 20, la Biblioteca Elisenda (Tarragona, 32) oferirà un taller de manualitats de Sant Jordi.

El 21 d’abril, el Centre Cívic Can Cuiàs (Geranis, sn) acollirà la presentació de la revista Akelarre i una xerrada sobre bruixeries i feminismes, a càrrec de Manuela Valenzuela, del Grup de Dones Feministes de Montcada i Reixac. El dia 22, Dèria Teatre representarà el recital poètic Dedicatoria, a l’Espai Cultural Kursaal (20 h). Es tracta d’un homenatge a Luis García Montero i a l’escriptora Almudena Grandes, que era la seva parella i va morir al 2021, així com a Ramón Bueno, mort al gener passat, membre de Dèria Teatre i un enamorat de la poesia i del teatre.

Josep Pedrals ofereix un recital per l’Any del Rector de Vallfogona
El poeta, recitador i comissari de l’Any Rector de Vallfogona, Josep Pedrals, oferirà el 26 d’abril el recital Suc de garrofes i oli de saüc, a l’Auditori Municipal (19 h). Pedrals recitarà versos de Francesc Vicent Garcia, Rector de Vallfogona, un dels màxims exponents de la poesia catalana del barroc, del qual enguany es commemoren els 400 anys de la seva mort. El recital s’acompanyarà de relats i anècdotes sobre el personatge. L’acte compta amb el suport del Servei Local de Català i l’Associació Cultural Montcada.

L’escriptora Olga Merino (Barcelona, 1965) presentarà el 27 d’abril el seu llibre La forastera, a la Biblioteca Can Sant Joan (Turó, 45), a les 18 h. Guanyadora del premi Real Academia Española de creació literària 2022 i del Pata Negra i Cubelles Noir 2021, l’escriptora presentarà un relat emocionant sobre la llibertat i la capacitat de la resistència de l’ésser humà.

Darrera actualització: 19.04.2023 | 07:34