L’alcaldessa demana una reunió urgent amb Foment i Adif per reforçar el compromís amb el soterrament

Dimarts, 17 de setembre de 2019 a les 12:00

Una de les peticions que ha fet ha estat reprendre la comissió tècnico-política de seguiment del soterrament que se celebra a la seu del Ministeri a Madrid i que està paralitzada des d’octubre de 2018.

Davant la possibilitat de convocatòria d’unes noves eleccions generals que tindrien lloc el diumenge 10 de novembre, l’alcaldessa, Laura Campos, ha sol•licitat una reunió d’urgència amb el ministre de Foment en funcions, José Luis Ábalos, i la presidenta d’Adif, Isabel Pardo de Vera, per tal de posar sobre la taula el soterrament de les vies de l’R2 i evitar que uns nous comicis puguin endarrerir la posada en marxa del projecte, que està previst que comenci el segon semestre del 2020.

L’alcaldessa ha volgut llençar així un avís al govern espanyol perquè mantingui el seu compromís per unes obres que tenen una durada estimada de 40 mesos i que suposen una inversió de més de 300 milions d’euros. “Fa massa temps que Montcada i Reixac reivindica el soterrament de l’R2 i fins ara hem viscut molts perjudicis perquè ara unes noves eleccions puguin deixar-ho tot en l’aire un altre cop. No volem més falses promeses: hi hagi eleccions o no, el compromís pel soterrament ha de continuar endavant”, ha assegurat l’alcaldessa.

El soterrament de l’R2 al seu pas per Montcada i Reixac és una llarga reivindicació del municipi, ja que les vies, més enllà de fracturar la ciutat per la meitat, han causat la mort de 173 persones que han estat envestides per trens. El maig del 2017, el llavors ministre de Foment del govern espanyol, Iñigo de la Serna, va anunciar el compromís per soterrar la línia al seu pas per Montcada i Vallbona.

Darrera actualització: 17.09.2019 | 16:26