L’alcaldessa es reuneix amb el delegat de la Generalitat a Barcelona per analitzar la situació de la COVID-19 a Montcada i Reixac

Divendres, 21 d'agost de 2020 a les 00:00

Durant la trobada, a la qual també van assistir els portaveus de tots els partits amb representació institucional, es va tornar a posar sobre la taula algunes dades positives que registra actualment el municipi.

L’alcaldessa Laura Campos es va reunir ahir al matí a l’Ajuntament amb el delegat de la Generalitat a Barcelona, Juli Fernàndez, i la gerent de la regió sanitària, Anna Aran, per tal d’analitzar i tractar la situació que actualment viu Montcada i Reixac en relació amb la COVID-19 i quines possibles mesures de contenció de la pandèmia que es poden adoptar a nivell municipal. La trobada va tenir lloc després que aquest dilluns la Conselleria de Salut descartés, de moment, realitzar un cribratge massiu com el que s’ha dut a terme a altres ciutats i barris propers.

Durant la reunió, a la qual també van assistir els portaveus de tots els partits amb representació institucional, es va tornar a posar sobre la taula algunes dades positives que registra actualment el municipi, com l’absència de brots significatius o una taxa reproductiva del virus de 0,77; una xifra interior a la de la mitjana de la regió metropolitana. Així mateix, després de l'anunci de doblar les PCR diàries als ambulatoris de la ciutat, Fernàndez va traslladar la voluntat de continuar augmentant el nombre de proves. Amb aquesta mesura es busca detectar possibles casos asimptomàtics que hagin estat en contacte amb persones que hagin donat positiu.

Tot i els actuals resultats del municipi –on en les últimes dues setmanes el nombre de positius ha disminuït–, Campos recorda a la ciutadania la necessitat de no abaixar la guàrdia. “Sé que pot semblar que les dades conviden a l’optimisme, però no ens podem relaxar. Malgrat que de moment poden ser unes xifres positives, la situació pot revertir-se d’un moment a un altre; l’aparició de possibles brots en el futur no es pot descartar. Per tant, apel·lem un cop més a responsabilitat ciutadana i a complir amb les tres normes bàsiques: mans, mascareta i distància de seguretat”, ha declarat.

Darrera actualització: 18.09.2020 | 11:38