Salut descarta de moment fer cribratges massius a Montcada i Reixac

Dilluns, 17 d'agost de 2020 a les 19:30

El Departament ha comunicat al consistori que l'actual taxa reproductiva de la COVID-19 al municipi està sota control i que ara per ara és inferior a la mitjana de l'Àrea metropolitana.

Davant la petició de l'Ajuntament de Montcada i Reixac de realitzar cribratges massius de COVID-19 com els que s'han dut a terme a altres ciutats i barris propers, el Departament de Salut ha descartat de moment dur-los a terme i ha assegurat que la situació de la pandèmia al municipi està actualment sota control. Des de la conselleria defensen aquesta decisió emparant-se en criteris epidemiològics i assenyalen que l'actual taxa reproductiva de Montcada i Reixac és d'1,19, una xifra inferior a la de la mitjana de l'Àrea metropolitana. Així mateix, des de la fi de l'estat d'alarma no s'ha detectat cap brot significatiu a Montcada i Reixac i s'ha pogut fer un seguiment de la cadena de transmissió que hi ha hagut en els nous casos positius. El consistori, a més a més, també fa un control periòdic de la situació a la ciutat a través de la Comissió de Seguiment de la COVID-19, on participa juntament amb altres alcaldes i alcaldesses de l'Àrea metropolitana, autoritats sanitàries i el delegat del Govern a Barcelona, Juli Fernàndez.

Precisament avui, Fernàndez s'ha compromès -després de la petició per part de l'Ajuntament- a duplicar el nombre de proves PCR diàries que es duen a terme als CAP de Montcada i Reixac, passant de les 50 actuals a 100. Un increment que per a l'alcaldessa, Laura Campos, resulta molt positiu. "En un moment tan complicat com l'actual i on l'amenaça del virus continua present, hem de garantir que els nostres CAP puguin respondre amb eficàcia en qualsevol moment", ha declarat. Tanmateix, des dels Centres d'Atenció Primària i també des del Departament de Salut asseguren que totes aquelles persones que necessiten fer-se una PCR -sigui perquè presenten símptomes o perquè han estat en contacte estret amb algú que ha resultat ser positiu en el virus- tindran garantida la prova.

Aquest dijous, 20 d'agost, Campos es reunirà amb Fernàndez i amb la responsable de la regió sanitària, Anna Aran, per tal de tractar de primera mà en quina situació es troba actualment Montcada i Reixac. A aquesta reunió també han estat convidats la resta de partits amb representació institucional perquè puguin seguir l'actualitat del virus al municipi.

Darrera actualització: 18.08.2020 | 19:26