L’Ajuntament, present a la reunió de la Diputació per tractar la reclamació d'Endesa

Dimecres, 4 de setembre de 2019 a les 12:00

L’alcaldessa, Laura Campos, ha assistit a la trobada amb representants dels municipis afectats, on s’ha demanat als consistoris que no es facin càrrec del deute que demana la companyia elèctrica.

150 representants d'ajuntaments vinculats a la Diputació de Barcelona, entre els quals estava l'alcaldessa de Montcada i Reixac, Laura Campos, han assistit avui dimecres 4 de setembre a la reunió convocada per la presidenta de l'ens, Núria Marín, per tractar la reclamació que Endesa ha fet a diversos consistoris de Catalunya, als qui requereix el cost del 50% de les factures impagades per famílies en situació de vulnerabilitat energètica. Marín ha traslladat als edils un missatge de tranquil·litat i ha demanat als ajuntaments "no pagar absolutament res a Endesa" ni a actuar individualment, sinó sumar-se a una solució conjunta que s'està treballant amb la Generalitat, les entitats municipals, les del tercer sector i la Plataforma contra la pobresa energètica.

Amb aquest objectiu es crearà una taula tècnico-jurídica per començar a treballar els convenis a signar amb Endesa de cara a afrontar el deute històric acumulat i el que hi hagi en el futur. Les administracions i entitats implicades reclamaran per escrit a la companyia elèctrica el compliment de la Llei catalana 24/2015 contra la pobresa energètica i la retirada de l’amenaça de talls de subministrament a partir de l’1 d’octubre, així com els talls indiscriminats.

Un cop finalitzada la reunió, Campos ha fet una crida a la calma a les famílies afectades. "El compromís de l'Ajuntament és el de sumar-nos a totes les accions conjuntes que es facin per garantir que no es talli la llum a cap llar de famílies vulnerables", ha assegurat. L'alcaldessa també ha valorat positivament que la Generalitat lideri la resposta a Endesa al costat dels municipis i en defensa del compliment de la llei davant el to "inapropiat i amenaçador" de la carta de reclamació que la companyia elèctrica ha fet arribar a 600 municipis de Catalunya, aquells que tenen usuaris amb un deute acumulat superior als 10.000 euros. En total, Endesa quantifica la xifra d'impagats en 21 milions d'euros dels quals 15 milions –el 75%– corresponen a municipis de la província de Barcelona. En el cas de Montcada i Reixac, la quantitat reclamada a l'Ajuntament supera els 139.000 euros.

Darrera actualització: 04.09.2019 | 15:36