Renovació del Consell d’Infants al Ple Municipal Infantil

Divendres, 19 de novembre de 2021 a les 21:00

Els nous consellers i conselleres s’han plantejat com a repte escriure un conte que tractarà sobre les violències, un projecte que no van poder realitzar els anteriors membres del Consell d’Infants a causa de la pandèmia.

L’Auditori Municipal ha acollit aquesta tarda el Ple Municipal Infantil, coincidint amb el Dia Mundial dels Drets dels Infants, que se celebra el 20 de novembre, Durant el la sessió plenària s’ha realitzat la presentació dels nous consellers i conselleres del Consell d’Infants per al curs 2021-22 i s’ha acomiadat els membres del consell que van formar part dels cursos 2019-20 i 2020-2021. L’acte ha comptat amb la participació de l’alcaldessa de Montcada i Reixac, Laura Campos, i del regidor d’Infància i Joventut, Gerard Garrido.

Durant el Ple, els representants dels cursos anteriors han explicat com van viure la pandèmia, que els va obligar a fer les sessions de manera telemàtica i que va impossibilitar desenvolupar un projecte per elaborar un un conte sobre les violènices que més els preocupava. Els nous consellers i conselleres s’han compromès a tenir-lo enllestit per a la pròxima Diada de Sant Jordi. Els diners recaptats de la venda de la publicació es destinaran a alguna entitat de caire social.

Durant l’acte, els infants han llegit un manifest que reivindicava els drets a l’educació gratuïta, a la igualtat i a la no explotació en el treball. En els seus parlaments, Campos i Garrido han agraït als antics consellers i conselleres la feina en el Consell i ha desitjat molta sort als nous membres.

El Consell d’Infants és un òrgan de participació ciutadana amb la finalitat de que els infants de la ciutat puguin ser consultats i escoltats, en relació amb els afers de la ciutat que els afecten com a ciutadans de ple dret, i d’aquesta manera esdevinguin partícips en les decisions que es prenen. Aquest òrgan està format per nens i nenes de cinquè i sisè de totes les escoles de primària de la ciutat, que es reuneixen mensualment per abordar temes de la ciutat.

Darrera actualització: 23.11.2021 | 10:45