Recomanacions de l’Omic per a les persones amb viatges contractats a zones afectades pel coronavirus

Divendres, 28 de febrer de 2020 a les 00:00

Cal comprovar les condicions contractuals dels serveis per comprovar si hi ha assegurança per cancel·lació o bé s'ha d'arribar a un acord amb les empreses.

L’Oficina Municipal d’Informació a les Persones Consumidores (Omic) de Montcada i Reixac i l’Agència Catalana de Consum volen informar la població que tingui contractats viatges a les zones afectades pel coronavirus que, en primer lloc, se segueixin les recomanacions sanitàries dels organismes oficials: Departament de Salut de la Generalitat, Ministeri de Sanitat i Organització Mundial de la Salut (OMS). A hores d’ara, l’OMS no recomana l’aplicació de restriccions als viatges ni al comerç internacional. No obstant això, seguint el principi de precaució, es recomana no viatjar a les zones afectades llevat que sigui estrictament necessari. Les àrees reconegudes avui dia són la Xina, Corea del Sud, Japó, Singapur, Iran i les regions de Lombardia, Vèneto, Emilia-Romana i Piamonte d’Itàlia.

En aquest sentit, si l’opció és anul·lar el viatge previst (vol, hotel...) a una zona afectada pel coronavirus, es recomana comprovar si el servei disposa d’assegurança per cancel·lació que cobreixi aquest supòsit; contactar amb la companyia aèria, l’hotel o l’organització del servei per tal d’arribar a un acord; revisar les condicions contractuals del servei adquirit, ja que en el cas que es cobri una penalització per anul·lació, hi ha de constar per escrit i ha de ser justificada i adequada. En relació amb els viatges combinats, si concorren circumstàncies inevitables i extraordinàries en el lloc de destí, com una situació de força major, no s’ha de pagar cap penalització. L'Omic de Montcada i Reixac està situada a l'edifici de l'Ajuntament (Avinguda de la Unitat, 

Darrera actualització: 28.02.2020 | 12:23