Projecte de re-urbanització en un tram del carrer Domènec Fins

Divendres, 28 d'octubre de 2022 a les 14:00

Aquesta actuació permetrà la creació d’una plataforma única entre Sant Antoni i Ripoll, que facilitarà la convivència entre els vehicles i els vianants. El 8 de novembre s’ha convocat una reunió a la Casa de la Vila (19h) per informar el veïnat.

  • El projecte, que va ser aprovat al Ple d’octubre, estarà sotmès a exposició pública durant el termini de 30 dies, a fi efecte que pugui ser examinat i es puguin formular al·legacions abans de la seva aprovació definitiva.
  • El cost de les obres puja als 815.112 euros i estarà finançat per l’AMB amb una aportació, aproximadament del 5%, per part de l’Ajuntament. El termini d’execució serà de 10 mesos.

El carrer Domènec Fins, situat a la zona de Montcada Centre, serà objecte d’un projecte de re-urbanització entre els carrers Sant Antoni i Ripoll. L’objectiu serà convertir aquesta zona, amb una superfície de 2.085 m2, en un tram amb plataforma única per facilitar la circulació dels vianants, recuperant el seu valor històric-central en tàndem amb el carrer Major. L’actuació preveu remodelar la superfície del carrer i soterrar els serveis aeris existents, millorant la mobilitat i les condicions d’accessibilitat. Els cotxes podran continuar circulant per aquest tram, tot i que no hi podran estacionar. Tot el carrer Domènec Fins té una longitud de 256 metres i una amplada que oscil·la entre els 5,75 i els 16,6 metres.   

El projecte executiu d’aquest actuació, que ha estat redactat per JPAM Estudio de Arquitectura per encàrrec de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), va ser aprovat de forma inicial durant la sessió del Ple ordinari que s’ha celebrat el 27 d’octubre a la Casa de la Vila. El cost de les obres puja als 815.112 euros i estarà finançat per l’AMB amb una aportació, aproximadament del 5%, per part de l’Ajuntament. El termini d’execució serà de 10 mesos. El president de l’Àrea Territorial, Jordi Sánchez, va argumentar en la seva intervenció que es tracta “d’un bon projecte que permetrà rentar-li la cara a un carrer que forma part del centre històric del municipi i que servirà per millorar l’espai públic, posant-lo al servei de la gent”. L’alcaldessa, Laura Campos, també va defensar una actuació que “pacificarà un carrer amb problemes de mobilitat i seguretat per al veïnat” i, en referència a la possible pèrdua d’una desena de places d’estacionament, va convidar la ciutadania a reflexionar sobre quin model de ciutat es vol: “Hem d’equilibrar la convivència entre els cotxes i els vianants, però sempre prioritzant les persones perquè puguin gaudir de l’espai públic”.

El projecte estarà sotmès a exposició pública durant el termini de 30 dies, a fi efecte que pugui ser examinat i es formulin al·legacions abans de la seva aprovació definitiva. El 8 de novembre, es farà una reunió informativa a la Sala Institucional de la Casa de la Vila (Major, 32), a partir de les 19h, perquè el veïnat pugui conèixer amb més detall aquest projecte de re-urbanització.

Darrera actualització: 28.10.2022 | 14:20