L’Ajuntament presenta al veïnat el projecte de reurbanització del carrer Domènec Fins

Dimecres, 9 de novembre de 2022 a les 00:00

L’actuació s’ha aprovat inicialment per Ple i en breu s’obrirà el termini d’exposició pública perquè la ciutadania hi pugui presentar al·legacions.

L’Ajuntament va presentar ahir dimarts, 8 de novembre, al veïnat el projecte de reurbanització del carrer Domènec Fins, en el tram entre Sant Antoni i Ripoll. L’objectiu d’aquesta actuació és convertir aquesta zona, amb una superfície de 2.085 m2, en un tram amb plataforma única per facilitar la circulació dels vianants, recuperant el seu valor històric-central en tàndem amb el carrer Major. L’actuació preveu remodelar la superfície del carrer i soterrar els serveis aeris existents, millorant la mobilitat i les condicions d’accessibilitat. Els cotxes podran continuar circulant per aquest tram, tot i que no hi podran estacionar. ‘Amb aquesta intervenció volem millorar la seguretat, la mobilitat i pacificar el trànsit en aquest espai neuràlgic del municipi per aconseguir espais de qualitat’, va explicar l’alcaldessa, Laura Campos, durant la reunió veïnal.

El projecte contempla la col·locació d’un nou paviment de color vermellós –similar al del carrer Major–, la creació d’una vorera asimètrica que s’adapti a l’orografia irregular del vial, la instal·lació de nou arbrat –11 exemplars de magnòlies–, un nou enllumenat, el canvi d’ubicació dels contenidors de recollida de residus i la intervenció en petits espais per crear llocs d’estada amb arbrat o bancs, a les escales de Cal Marxant, davant la Casa de la Vila, a la cantonada amb el carrer Sant Jaume, a la cantonada amb el carrer Ripoll i a les escales que arriben fins a la plaça de l’Església.

El projecte executiu d’aquest actuació es va aprovar inicialment al Ple d’octubre. Un cop es publiqui oficialment aquest tràmit al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona, hi haurà un termini de 30 dies hàbils d’exposició pública. ‘Els veïns tindreu l’oportunitat de fer al·legacions a aquest projecte de millora de l’espai amb el que pretenem  dignificar el centre històric del municipi’, va expressar el president de l’Àrea Territorial, Jordi Sánchez. El cost de les obres puja als 815.112 euros i estarà finançat per l’AMB amb una aportació, aproximadament del 5%, per part de l’Ajuntament. El termini d’execució serà de 10 mesos.

El veïnat, que va omplir de gom a gom la sala institucional de la Casa de la Vila, va tenir l’oportunitat de mostrar la seva opinió respecte el projecte, així com altres temes del carrer i el seu voltant. La seguretat, el civisme, l’aparcament, la recollida de residus, un possible canvi de sentit de la circulació del carrer Sant Antoni, el funcionament de les escales mecàniques que uneixen els carrers Major i Domènec Fins i la situació del passatge Domènec Fins són alguns dels temes que va exposar la ciutadania. També va preguntar perquè la reurbanització no inclou també el tram entre Bogatell (estació de Montcada-Manresa) i el carrer Sant Antoni, qüestió a la qual el govern municipal va respondre que aquesta part de Domènec Fins podria estar afectada per la futura remodelació de l’estació de tren. El govern municipal va convidar la ciutadania a presentar aportacions al projecte durant el termini d’exposició pública.

Darrera actualització: 22.11.2022 | 11:31