Presentació del nou punt de divulgació ambiental mòbil, l’EcoTruck

Dimarts, 15 de novembre de 2022 a les 14:00

El proper dissabte, 19 de novembre, l’Ajuntament presentarà l’EcoTruck, una caravana reconvertida en un espai de divulgació ambiental mòbil que visitarà els diferents barris de Montcada i Reixac per informar i conscienciar sobre temes mediambientals.

L’Ajuntament de Montcada i Reixac continua apostant per la promoció de la sostenibilitat al municipi, el seu suport a les iniciatives existents contra el canvi climàtic i, en definitiva, fomentar l’educació ambiental entre la ciutadania. La regidoria de Serveis Municipals presentarà el proper 19 de novembre (12 h), a la plaça de l’Església, l’EcoTruck, una caravana reconvertida en un nou equipament mediambiental mòbil que pretén arribar a tots els racons del municipi per promoure activitats de caire ambiental i oferir informació sobre la sostenibilitat a Montcada i Reixac. 

L’Ecotruck és un exemple d’economia circular i de sostenibilitat, ja que s’ha reconvertit una caravana vella en un espai mòbil que s’utilitzarà com a aula ambiental. En les tasques de reconversió hi ha col·laborat l'ADF de Montcada i Reixac. El seu interior s’ha revestit de fusta certificada i s’han instal·lat dos elements generadors d’energia: plaques solars i un aerogenerador, els quals proporcionen l’energia necessària pel funcionament dels llums i d’altres elements elèctrics. A més, l’EcoTruck incorpora al seu interior un espai d’exposicions, una estació meteorològica, una zona d’audiovisual i un centre de recursos amb llibres i informacions interessants. A la seva part exterior, el visitant trobarà, fins i tot, un hort vertical. 

El regidor de Serveis Municipals, Juan Carlos de la Torre, ha afirmat que “l’EcoTruck vol esdevenir un element d’identitat municipal que mostri el compromís del consistori amb el medi ambient”. De la Torre ha afegit que “l’objectiu és que l’EcoTruck és que visiti tot el municipi, des dels patis de les escoles fins a les places de tots els barris, per fer un treball de conscienciació entre la ciutadania sobre la importància de l’educació ambiental”. L’EcoTruck serà un centre dinàmic d’educació ambiental, coordinat per un equip d’educadors ambientals que proposarà activitats i tallers adreçats a públics concrets. El regidor també ha destacat “la polivalència dels 10 metres quadrats del seu interior d’aquest nou equipament mòbil permet que també pugui ser un punt d’informació, una sala d’exposicions o una oficina municipal”.

La presentació de l’EcoTruck s’emmarca dintre de la Setmana Europea de Prevenció de Residus, que se celebra del 19 al 27 de novembre. Per aquest motiu, el nou punt mòbil mediambiental visitarà els diferents barris on oferirà diversos tallers. Dissabte, 19 de novembre, a la plaça de l’Església, coincidint amb la inauguració de l'EcoTruck, hi haurà un taller de compra sostenible. També hi haurà un punt d'intercanvi de llibres, dinamitzat per l'associació Andròmines, que gestiona els serveis de deixalleriai i deixalleria mòbil del municipi. L’endemà, diumenge 20, al parc de la Llacuna oferirà el taller ‘Precious Plastic’, sobre el reciclatge dels plàstics; dimecres 23 de novembre, el mercat de dimecres de Pla d’en Coll acollirà un taller de reparació de bicicletes i petit electrodomèstic; dissabte 26 el Taller ‘Precious Plastic’ tornarà a visitar l’espai ubicat a la confluència entre el carrer Tagamanent amb la carretera de Ripollet; i diumenge, 27, oferirà un taller de restauració de mobles a la plaça Bosc de Can Sant Joan.

Darrera actualització: 16.11.2022 | 12:37