El Ple dona compte de totes les mesures locals adoptades fins ara per fer front a la crisi de la COVID-19

Divendres, 17 d'abril de 2020 a les 12:00

El consistori ha celebrat aquest divendres, 17 d’abril, el primer Ple telemàtic en la història del municipi.

L’Ajuntament ha celebrat aquest divendres, de manera telemàtica, el Ple ordinari municipal corresponent al mes de març, després que la data inicial fos posposada a causa de la pandèmia de la COVID-19 a l’espera d’habilitar un sistema virtual que permetés la seva realització a través de dispositius electrònics. Una de les qüestions essencials presentades al Ple ha estat donar compte de les mesures que el consistori ha dut a terme fins ara per lluitar contra els efectes del virus; unes mesures que es poden consultar al web municipal (fes clic a l'enllaç) i que la presidenta de l’Àrea Social, Mar Sempere, i el president de l’Àrea Econòmica, Gerard Garrido, s’han encarregat d’exposar.

Sempere ha destacat l’aprovació de dues partides de 50.000 i de 30.000 euros provinents del fons de contingència i que van destinades a atendre necessitats bàsiques de la població durant l’estat d’alarma. Del total de 80.000 euros, "s’han gastat més de 60.000, sobretot per ajudes d’alimentació i subsistència, i creiem que la xifra anirà creixent", ha assegurat l’edil. Així mateix, la presidenta de l’Àrea Social ha recordat que, malgrat l’ajornament d’activitats presencials i el tancament d’equipaments municipals, s’han mantingut altres serveis essencials com el menjador social de l’Alzina -que atén més de 200 menús diaris-, s’ha coordinat el repartiment de les targetes moneder juntament amb la Xarxa de Voluntariat i també s’ha reforçat el servei de teleassistència a col·lectius de gent gran i dependents que requereixen un seguiment exhaustiu durant el confinament, entre d’altres.

Pel que fa a les mesures fiscals aprovades fins ara, Garrido ha remarcat la decisió d’ajornar el pagament d’alguns impostos com l’IBI -que es començarà a pagar al mes de juliol en els casos de pagaments fraccionats- o l’impost sobre vehicles, així com el fet de no cobrar els serveis de les escoles bressol o els cursos i tallers presencials de la xarxa d’equipaments, que no s’han pogut celebrar a conseqüència de les restriccions d’activitats vigents. El regidor ha admès que l’actual situació afecta de manera directa els pressupostos municipals, que hauran de ser revisats. "Encara hem de recollir totes les dades per veure com queda la situació pressupostària, tant pel que fa ingressos com a despeses, i haurem d’adequar els comptes a la nova situació per poder atendre les necessitats que hi haurà en l’àmbit social i d’ocupació", ha reconegut. Totes les mesures fiscals les pots consultar en aquest enllaç.

D’altra banda, el Ple també ha aprovat altres punts com la ratificació de la modificació del crèdit per adoptar mesures en la lluita contra els efectes de la COVID-19 -mesures aprovades inicialment de manera extraordinària mitjançant decrets d’Alcaldia-, les factures de l’exercici anterior o l’aprovació inicial de la modificació de l’ordenança municipal per regular la venda i el consum de begudes alcohòliques.

La realització de la videoconferència ha funcionat sense incidents gràcies a la tasca conjunta del Servei de Gestió, Sistemes d’Informació i Comunicació de l’Ajuntament i Localret i s’ha pogut seguir en directe a través dels canals habituals de l’Ajuntament i de Montcada Comunicació.

Darrera actualització: 17.04.2020 | 18:23