215 persones participen a la Marató de Sang a Montcada, amb 187 donacions i 35 nous donants

Dimarts, 22 d'octubre de 2019 a les 00:00

La XVI Marató de Sang va comptar amb 215 voluntaris, dels quals 187 van poder donar sang i 28 van haver de ser descartats per diferents motius mèdics.

La jornada, organitzada pel Banc de Sang amb el suport de l'Ajuntament de Montcada i Reixac, va tenir lloc ahir dilluns, 21 d'octubre, a la Casa de la Vila. A la Mataró solidària també hi van col·laborar voluntaris de Creu Roja.

El balanç del Banc de Sang per a l'edició d'enguany és positiu perquè “s’ha superat la xifra dels 200 participants i hi ha hagut 35 nous donants”, tal com ha comentat Arnau Maspons, tècnic de promoció de l'entitat al Vallès Occidental Est. De cara a reforçar la campanya de Nadal, l’Ajuntament i el Banc de Sang s’han plantejat fer una campanya especial coincidint amb la Fira de Nadal, que tindrà lloc al carrer Major els dies 14 i 15 de desembre.

La presidenta de l’Àrea Social, Mar Sempere, i el regidor de Salut Pública, Oriol Serratusell, van visitar ahir el personal sanitari del Banc de Sang a la Casa de la Vila i van animar la ciutadania a participar en la campanya, recordant que la sang és imprescindible en moltes intervencions quirúrgiques i que pot ajudar a curar malalties digestives, l’anèmia o determinants càncers.

Darrera actualització: 22.10.2019 | 14:16