La Pegatina serà la imatge de la campanya de la Marató de sang al municipi

Divendres, 11 d'octubre de 2019 a les 00:00

Els integrants del grup montcadenc es converteixen en #sangfluencers i protagonitzen enguany la campanya de la Marató de sang, que es farà a Montcada i Reixac el proper 21 d’octubre.

Un any més, el Banc de Sang i Teixits organitza, amb la col·laboració de l'Ajuntament, l'Associació de donats de sang i la Creu Roja una nova edició de la Marató de sang, que tindrà lloc el 21 d’octubre, de 9 a 21 h, a la Casa de la Vila. Enguany, el lema escollit és “Tu sí que ets important; converteix-te en sangfluencer”. Amb motiu d’aquesta acció, alguns dels integrants del reconegut grup montcadenc La Pegatina han posat la seva la imatge a la campanya, que pretén que tothom es converteixi en #sangfluencers, ja sigui donant sang o motivant d’altres a fer-ho. L’Agrupació Fotogràfica de Montcada i Reixac va ser l’encarregada de la sessió fotogràfica amb els músics el passat mes de setembre. Les imatges es van realitzar a l’entorn dels murals de la C33, on l’any passat nombrosos artistes internacionals van fer les seves creacions, en el marc del Festival MiraMir. 

En la campanya d’enguany, el Banc de Sang proposa que tothom utilitzi la seva influència per parlar de la donació, ja sigui a les xarxes socials, a la feina o entre els veïns. Per aquest motiu, des del web maratodonants.cat es pot descarregar un kit de materials del #sangfluencer amb gifs d’Instagram per fer stories, notes per posar a la taula dels companys de feina o donar als amics, propostes de missatge de Whatsapp per enviar o cartells per penjar a l’escala de veïns. Tot amb l’objectiu de sumar donacions i animar tothom a ser un influenciador real de la donació de sang en el seu entorn, sigui a les xarxes o presencialment. El regidor de Salut Pública, Oriol Serratusell, ha donat les gràcies al grup montcadenc per la seva implicació i ha animat a la ciutadania a donar sang. Serratusell ha afirmat que “la campanya del 21 d’octubre és una molt bona oportunitat per ajudar a mantenir les reserves de sang necessàries als hospitals catalans”.

Les persones que vulguin donar sang només han de tenir bona salut i complir les següents condicions: tenir més de 18 anys, pesar 50 quilos o més i, en cas de ser dona, no estar embarassada. Per donar sang no cal estar en dejú. Des del Banc de Sang es fomenta la donació com un acte de responsabilitat ciutadana i com una acció de compromís social. Cada dia es necessiten a Catalunya unes 1.000 donacions de sang per atendre les necessitats dels hospitals a tot Catalunya. Tot i els avenços científics, la sang no es pot fabricar, per això la donació continua sent l’única manera per cobrir les necessitats dels malalts. Com que les necessitats són constants, també ho han de ser les donacions, ja que la sang no es pot emmagatzemar durant molts dies perquè caduca.

Darrera actualització: 11.10.2019 | 11:15