Oberta la segona edició dels Jocs Florals per a Persones Grans

Dilluns, 23 de gener de 2023 a les 00:00

El concurs va destinat a persones a partir de 60 anys i es poden presentar un màxim de dues obres per participant, a les categories de poesia i narrativa, fins al proper 20 d’abril.

L’Ajuntament de Montcada i Reixac, amb la col·laboració de les associacions de gent gran del municipi, organitzen la segona edició dels Jocs Florals per a Persones Grans. La iniciativa, que pretén fomentar l’escriptura, s’adreça a persones a partir de 60 anys i consta de dues categories: narrativa i poesia. Per optar-hi, cal presentar un màxim de 2 obres per participant, escrites en català o castellà. Els treballs, que han de portar un títol i un pseudònim, han de ser originals i inèdits i no han d’haver estar publicats, divulgats ni premiats amb anterioritat. Les obres presentades a la categoria de narrativa han de tenir una extensió màxima de 4 pàgines, si estan escrites a ordenador, i de 5 pàgines, si es presenten a mà. A la categoria de poesia, per altra banda, s’ha de presentar un únic poema de 50 versos de màxim.

Els treballs es poden presentar virtualment, al correu electrònic envellimentactiu@montcada.org fins al 20 d’abril de 2022 o bé, de forma presencial, a la Casa de la Vila (Major, 32) i al Casal de Gent Gran Casa de la Mina (Av. de la Unitat, s/n), en l’horari habitual de cada equipament. Hi haurà dos guardons per a cada categoria, dotats amb 250 euros cadascun, i el jurat pot declarar desert qualsevol premi i concedir accèssits. El lliurament de guardons es farà, en una data i lloc encara per determinar, durant la primavera i les bases íntegres es poden consultar a www.montcada.cat.

La primera edició dels Jocs Florals per a Persones Grans va comptar amb la participació d’un total de 59 persones. A la categoria de narrativa, amb un total de 32 participants, els guanyadors van ser Agnès Sellés, d’Almenar (Lleida), i Enric Casanovas, de Mataró. En la categoria de poesia, es va presentar 27 persones i els guanyadors van ser M. Antònia Trias, de Montcada i Reixac, i Glòria Gou, d’Olot.

Darrera actualització: 23.01.2023 | 10:29