Oberta al trànsit la rotonda d'accés a Can Cuiàs

Divendres, 28 de desembre de 2018 a les 00:00

La infraestructura està situada a la N-150; la d'accés al Coll de Montcada i a Collserola està previst que estigui operativa a mitjan de gener.

La nova rotonda de la N-150 per accedir a Can Cuiàs, que es va començar a construir al març, s’ha obert al trànsit aquest divendres, 28 de desembre, mentre que la rotonda d’entrada al cementeri de Collserola i al polígon Coll de Montcada, iniciada a final d’agost, estarà operativa a mitjan del mes de gener. En aquest tram de la carretera, el trànsit continuarà limitat a un sol carril i regulat amb semàfors provisionals que donen pas alternatiu als vehicles. A totes dues infraestructures resta pendent de finalitzar la vorera i la instal·lació de la il·luminació.

La rotonda de Can Cuiàs ha requerit una intervenció molt complexa perquè ha estat necessari rebaixar l’alçada del vial i ampliar la zona destinada als carrils, el que ha obligat a excavar la muntanya i fer un nou talús. “Les constants pluges d’aquesta tardor i el desviament d’una línia telefònica soterrada que dona servei a la comarca també han retardat el calendari”, ha explicat el president de l’Àrea Territorial, Jordi Sánchez. L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) subvenciona el 70% de la construcció de dues rotondes i els empresaris dels polígons, la resta. La de Can Cuiàs costa 876.000 euros i l’altra, 650.000.

D’altra banda, l’Ajuntament farà el 8 de gener (Casino, 18h) una reunió informativa per explicar el calendari d’obres previst per a la urbanització de la carretera des de l’avinguda Terra Nostra fins al límit amb Cerdanyola. Aquesta actuació, que té com a objectiu convertir el vial en una rambla urbana, es va definir en un procés participatiu fet l’estiu del 2017 i tindrà un cost d’1,5 milions, que també sufragarà l’AMB.

Darrera actualització: 28.12.2018 | 11:49