Noves activitats extraescolars gratuïtes per a infants i joves

Divendres, 17 de febrer de 2023 a les 00:00

Les propostes combinen esport, cultura i d’altres disciplines i la preinscripció s’ha de fer de forma telemàtica del 22 al 28 de febrer.

L’Ajuntament de Montcada i Reixac, en el marc del Pla Educatiu d’Entorn, ofereix un nou projecte per promoure el lleure educatiu, amb un programa d’activitats extraescolars gratuïtes per a infants d’educació infantil, primària i secundària. Les activitats es posen en marxa a principi de març i inclouen propostes esportives com handbol, bàdminton, voleibol, acroesport, bàsquet i rocòdrom; culturals com ball modern, art, teatre, trapezi i il·lustració i d’altres, com cuina i anglès.

'Estem molt contentes de poder implantar aquest projecte perquè és una acció universal a la qual hi poden accedir qualsevol infant i jove', ha expressat la regidora d'Educació, Jessica Segovia, qui considera que amb aquesta iniciativa 'tornem a afavorir els infants amb necessitats educatives especials posant un monitor, si cal, de la mateixa manera que qualsevol infant amb necessitats socioeconòmiques també podrà participar'.

A cada activitat hi ha 14 places disponibles, de les quals 4 es reserven per a participants amb necessitats específiques de suport educatiu (NESU). Les classes es duran a terme entre els mesos de marc i juny a centres educatius i altres equipaments municipals, a partir de les 17 h. S’ofereix monitoratge de suport per alumnat amb necessitats educatives especials (NEE) i la possibilitat d’un servei d’acompanyament des del centre de referència fins a l’equipament on es realitzi l’activitat, en el cas que no sigui en el que l’infant està escolaritzat.

La preinscripció a les activitats serà del 22 al 28 de febrer i s’haurà de fer de manera telemàtica, emplenant un formulari a traves del web municipal, www.montcada.cat. Si les famílies necessiten suport per fer el tràmit, poden contactar amb el servei Estem a prop teu (651 623 595/apropteu@montcada.org). El procediment d’adjudicació de places serà per ordre d’inscripció. En el cas que un participant obtingui una placa i vulgui optar a una segona, estarà en llista d’espera fins que es tanqui el període de la preinscripció.

El projecte, que forma part del treball que s’esta fent en el marc de l’Alianca Educació 360, compta amb un pressupost de 33.000 euros, que es financien a traves del Ministeri d’Educació dins dels fons Next Generation de la UE.

Darrera actualització: 08.08.2023 | 10:03