Un total de 150 infants i joves participen a les extraescolars del Pla Educatiu d’Entorn

Divendres, 2 de juny de 2023 a les 00:00

El programa d’activitats, que va començar al març, continuarà el curs vinent, amb més oferta i més places.

Un total de 151 infants i joves dels centres educatius de Montcada i Reixac ha participat a les activitats extraescolars gratuïtes organitzades per l’Ajuntament i el Departament d’Educació, en el marc del Pla Educatiu d’Entorn. Aquest programa s’ha efectuat entre els mesos de març i maig i pretén promoure el lleure educatiu amb diferents propostes esportives culturals i formatives per a l’alumnat d’infantil, primària i ESO. El projecte s’ha finançat a través del Ministeri d’Educació, dins dels fons Next Generation de la Unió Europea.

Cada grup ha ofert 14 places, quatre de les quals es van reservar per a participants amb Necessitats Específiques de Suport Educatiu (NESE), que han comptat amb monitoratge de suport. Com que les propostes eren comunitàries, també s’ha proporcionat un servei d’acompanyament en el cas que l’activitat es fes en un espai diferent del centre en què l’alumne estava escolaritzat. Les activitats s’han realitzat a set centres educatius –Font Freda, El Turó, Elvira Cuyàs, Mitja Costa, IE El Viver, institut La Ribera i institut Montserrat Miró–, i tres equipaments públics: l’Espai Jove Can Tauler, el Centre Cívic Can Cuiàs i el Casal Cívic de Montcada i Reixac.

La Regidoria d’Educació ha avançat que el projecte tindrà continuïtat el curs vinent i que es durà a terme durant tot el període lectiu, entre els mesos d’octubre i maig. El consistori també ha anunciat que s’ampliarà l’oferta de propostes i el nombre de places, ja que es disposarà de més recursos econòmics. Enguany, el pressupost ha ascendit a 33.000 euros.

Darrera actualització: 02.06.2023 | 13:43