‘Ningú dormint al carrer’ vol trencar prejudicis envers les persones sense sostre

Dimarts, 21 de maig de 2019 a les 00:00

L'exposició 'Viuen al carrer perquè volen?' es podrà visitar a la Biblioteca Elisenda fins al 31 de maig, el dia que es podrà veure al Teatre Municipal el musical 'Homeless'.

La campanya ‘Ningú dormint al carrer’ s’ha posat en marxa a Montcada i Reixac, un projecte promogut per la Fundació Arrels, l’Associació Activarte i Homeless Enterpreneur, al qual s’ha afegit l’Ajuntament de Montcada i Reixac. L’objectiu d’aquesta iniciativa és donar visibilitat i eradicar prejudicis envers les persones sense llar i mostrar la seva vida al carrer. La regidora de Serveis Socials i Polítiques d’Inclusió, Mar Sempere, ha explicat que, en el marc del Pla Local d’Inclusió Social, “hem posat en marxa accions per prevenir que les persones no arribin a aquesta situació” i ha avançat que el consistori està estudiant la possibilitat de crear un espai mancomunat amb altres poblacions d’allotjament d’urgència a persones sense llar. “Aquest servei no només dona menjar i llit puntualment, sinó que ens permetria fer accions a mig i llarg termini per afavorir la reinserció d’aquestes persones i donar-les suport emocional”, ha indicat l’edil.

La regidora va presentar ahir dilluns, 20 de maig, la campanya a Montcada i Reixac, en un acte a la Biblioteca Elisenda (Tarragona, 32), al qual van assistir el fotògraf Juan Lemus, de Fundació Arrels, autor de l’exposició ‘Viuen al carrer perquè volen?’, una mostra de 27 fotografies que es podrà visitar a l’equipament del Pla d’en Coll fins al 31 de maig. També hi van assistir el director i una de les actrius i coreògrafa del espectacle musical ‘Homeless’, José Luis Sánchez i Cristina Cervantes, respectivament.

El muntatge es veurà el 31 de maig al Teatre Municipal (Tarragona, 32), a les 21 h, i explica la història d’un sesensostre que havia estat músic i cantant famós i que ajuda una jove en la seva primera nit al carrer. Les entrades són a la venda, al preu de 6 euros, i es poden comprar a la taquilla de l’Auditori Municipal (plaça de l’Església, 12) i al web www.mirteatres.cat. En representació del menjador social El Caliu de Montcada i Reixac hi va assistir Judit Recasens, qui creu que, a banda de donar menjar, la funció del seu servei és donar suport emocional les persones usuàries.

L’acte de presentació de la campanya va comptar amb el testimoni de Guillem Ponsa, qui va viure dos anys al carrer com a conseqüència de la pèrdua de la seva feina i de no comptar amb un suport familiar que el pogués ajudar a sortir d’aquesta situació. Ponsa, qui actualment treballa a temps parcial, és un dels fundadors de l’entitat Homeless Enterpreneur, que es dedica a donar suport persones amb risc d’arribar a viure al carrer. Els ponents de l’acte van coincidir a explicar que gairebé ningú viu al carrer per decisió pròpia i que hi ha molts prejudicis al seu voltant com ara que no volen treballar, que es tracta de persones agressives o que hi ha acabat sense sostre a causa de les addiccions. La xerrada ‘Diàlegs sense sostre’ es tornarà a fer el pròxim dilluns, 27 de maig, a l’Espai Jove Can Tauler (Balmes, 16), a les 18 h, adreçada al públic juvenil.

 

 

 

Darrera actualització: 21.05.2019 | 09:42