L’Ajuntament se suma a la campanya sobre les persones sense llar ‘Ningú dormint al carrer’

Dimecres, 8 de maig de 2019 a les 12:00

La iniciativa es presenta el 20 de maig a la Biblioteca Elisenda i el programa inclou un espectacle musical el 31 de maig, al Teatre Municipal.

L’Ajuntament de Montcada i Reixac s’ha adherit a la campanya ‘Ningú dormint al carrer’ (#ningúdormintalcarrer), un projecte solidari promogut per la Fundació Arrels i l’Associació Activarte, que pretén donar visibilitat i eradicar prejudicis envers les persones sense llar i mostrar com és la seva vida al carrer. “Ens hem adherit a aquest projecte solidari amb la voluntat de seguir treballant per una problemàtica que ens preocupa, el sensellarisme, com a mostra màxima de l’exclusió social que pot arribar a patir una persona”, ha expressat la regidora de Serveis Socials i Polítiques d’Inclusió, Mar Sempere, qui destaca que a Montcada i Reixac “hem començat a desenvolupar estratègies per pal·liar aquest fenomen, amb accions incloses al Pla Local d’Inclusió Social o la nostra voluntat de crear un espai mancomunat amb altres poblacions d’allotjament d’urgència per a persones sense llar”.

La Fundació Arrels treballa des del 1987 en l’acompanyament de persones sense llar, en el seu camí cap a l’autonomia, oferint-los orientació i serveis d’allotjament, alimentació i atenció social i sanitària. Els seus objectius són sensibilitzar la ciutadania respecte els problemes de la pobresa al nostre entorn i denunciar les situacions injustes, tot aportant-hi solucions a les administracions i a la societat civil.

La campanya a Montcada i Reixac es desenvoluparà amb diverses activitats. La iniciativa es presentarà el 20 de maig (18 h), a la Biblioteca Elisenda (Tarragona, 32), i durant l’acte s’aprofitarà per inaugurar l’exposició ‘Viuen al carrer perquè volen?’, amb un total de 27 fotografies que busquen trencar prejudicis de la ciutadania i humanitzar les persones sense sostre. Aquest mateix dia també hi haurà la xerrada ‘Diàlegs sense sostre’, a càrrec de persones que viuen o han viscut al carrer. El dia 27, es farà aquesta activitat, a l’Espai Jove Can Tauler (Balmes, 16), a les 18 h, adreçada al públic juvenil.

El programa a Montcada i Reixac finalitzarà el 31 de maig amb l’espectacle ‘Homeless. El musical social’, que es podrà veure al Teatre Municipal (Tarragona, 32), a les 21 h. El muntatge explica la història d’un músic i cantant famós que ajuda una jove en la seva primera nit al carrer. Per evitar que la noia passi per la mateixa situació que ell, decideix enfrontar-se a les seves pors. El musical mostra les dificultats de les persones que no tenen llar, per apropar el públic a una realitat que pot afectar qualsevol del nostre entorn. Les entrades ja són a la venda, al preu de 6 euros, i es poden adquirir a la taquilla de l’Auditori Municipal (plaça de l’Església, 12) i al web www.mirteatres.cat.

Darrera actualització: 08.05.2019 | 09:30